Date companie
 
 
 
 

Școlile vor fi închise câteva zile, pentru alegeri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alegeri, scoala, popa, imbolnaviri, online, coronavirus, musta
 

Alegerile locale din 27 septembrie forțează desfășurarea cursurilor în online. Măsura va fi aplicată începând de vinerea viitoare și până în 29 septembrie, după încheierea alegerilor. O măsură temporară, după care s-ar reveni la normalitate. Școala românească este pândită, însă, de un pericol mult mai mare, provocat de creșterea numărului de infectări cu SARS CoV-2 în rândul elevilor.

OANA PASCARU, reporter „Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția tuturor instituțiilor statului responsabile cu buna desfășurare a procesului instructiv-educativ din unitățile de învățământ din România că există riscul de a se ajunge într-un blocaj. Potrivit sindicaliștilor din Educație, explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe școli prefigurează o situație pe care guvernanții ar fi trebuit să o anticipeze. Adică, școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roșu, respectiv în mediul online.”

prin telefon: CORNELIA POPA, secretar general F.S.L.I.  ”Au crescut numărul de cazuri, da, au fost identificați atât elevi cât și cadre didactice și personal nedidactic cu Covid. În funcție și de numărul celor care s-au dus și la testări. Oficial, nu am nicio cifră, niciun procent doar pe învățământ. Nu s-au totalizat cazurile separate de cazurile la nivel național înregistrate.” 

Reprezentantul FSLI a precizat și faptul că în acele zile elevii vor învăța online, de pe tablete, iar cei care nu au acces la o astfel de tehnologie vor utiliza smartpone-ul.

prin telefon: CORNELIA POPA, secretar general F.S.L.I. „Sigur că dificultatea, da, constă tocmai în absența mijloacelor de învățare online, laptopuri, tablete. Asta voiam să punctez, că elevii din mediul rural nu au toți internet, nu au toți calculatoare, nu au toți tablete, ce vor face? Și din urban și din rural este aceeași absență a mijloacelor de învățare. Vor lucra probabil pe telefoane ca și până acum. Cei care au smartphone-uri pot lucra pe platforma de învățare accesând telefonul dar cu mai puține funcționalități. În mod normal, școlile care nu au secții de votare își pot desfășura procesul de învățare în sistemul în care au început.” 

Potrivit deciziei autorităților, dacă numărul de cazuri este în crește într-o școală, aici se aplică reguli specifice scenariului roșu, respectiv unitatea de învățămând se închide, iar copiii sunt nevoiți să urmeze cursurile online. Referitor la situația școlilor în perioada alegerilor, premierul Ludovic Orban declara, aseară, la Reghin, că nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online, deoarece este nevoie de cel puțin o zi pentru a pregăti localurile secțiilor de votare, în condițiile în care multe multe dintre acestea sunt organizate în școli. De asemenea, va fi nevoie de cel puțin o zi pentru a asigura dezinfecția și pregătirea claselor în care au funcționat secții de votare, pentru reprimirea elevilor în condiții de siguranță. Șeful Guvernului a mai precizat în declarația de la Reghin că, atunci cand va fi stabilit exact numarul de zile în care cursurile se vor face doar online, măsura va fi anunțată public, prin ordin al ministrului Educatiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2