Date companie
 
 
 
 

Scriitorii din Oradea și-au lansat creațiile literare la ”Gaudeamus”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, oradea, poet, gaudeamus, vidican, carte, scriitor, pascu, bihoreni, balaci
 

Lansare de carte bihoreană, în cadrul Târgului ”Gaudeamus”! Poetul Gheorghe Vidican și- lansat noul volum, ”Dimineața din pumni”, eveniment pe care îl consideră un moment marcant în cariera sa de autor.

GHEORGHE VIDICAN, poet ”Pentru mine înseamnă modalitatea de a-mi exprima maturitatea poetică prin volumul de față.”

ROBERT ȘERBAN, jurnalist și scriitor ”Gheorghe Vidican vine cu o carte surprinzătoare pentru că nu seamănă cu ce a făcut până acum. Versul lui era mai scurt, era mai condensat, acum sunt versuri foarte lungi, sunt niște versuri ca niște degete de pianistă.”

DAN CRISTEA, critic literar ”E un volum care introduce foarte multe senzații, cum spuneam, multe dintre ele foarte proaspete.”

Un alt scriitor orădean prezent la Gaudeamus, este Pașcu Balaci, autorul a peste 20 de piese cu subiect istoric și câștigător a numeroase premii pentru dramaturgie. În noul său volum ”Constantinii”, scriitorul face o incursiune în trecut.

PAȘCU BALACI, scriitor ”Firul roșu care-i leagă pe Constantini este credința creștină, este credința ortodoxă.”

HORIA GÂRBEA, președinte, secția Dramaturgie, Uniunea Scriitorilor din București ”Un lucru rar în zilele noastre, lansarea unei piese istorice. Mulți dramaturgi se îndreaptă spre actualitate, Pașcu Balaci este un autor care se îndreaptă spre trecut, un dramaturg care oferă publicului un racursi istoric, început din cele mai vechi timpuri ale Bizanțului și până la Constantin Brâncoveanu, până la zilele noastre.”

Circa 42.000 de persoane au vizitat standurile și au participat la lansările de carte, în primele trei zile ale celei de-a XXI-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură. Târgul de carte de la Romexpo își va închide porțile duminică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2