Date companie
 
 
 
 

Scriitorul peruan, Mario Vargas Llosa, a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitãții Babeș-Bolyai

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, universitatea, doctor, laureat, nobel, scriitor, vargas, llosa, premiul, honoris, causa, babes, bolyai
 

Eveniment cultural de exceptie, la Cluj Napoca! Scriitorul peruan, Mario Vargas Llosa, laureat al premiului Nobel pentru literaturã în 2010, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitãții Babeș-Bolyai. Fanii celebrului scriitor s-au adunat, toți, în aula universității.

AUREL POP, rector Universitatea Babes-Bolyai "Am fost onorați cã a rãspuns invitației, în condițiile în care a primit de la mai multe universitãți din zonã. A ales Sofia și Cluj, ca sã întindã o punte spre Europa Centrala și de Sud-Est. Ne-a onorat spunându-ne cã vine la o altã margine a latinitãții, din Peru, a se arãta cât de universalã e lumea și cât de importantã moștenirea Romei de odinioarã."

Scriitorul a mai fost de douã ori în România pânã acum. Ceremonia organizată la Cluj-Napoca, în onoarea sa l-a impresionat!

MARIO VARGA LLOSA, scriitor "Mi-a plãcut ceremonia, foarte elegantã, cu cuvinte latine, cu cor. Am fost de trei ori în România. Primele douã vizite au fost minunate, dar cred cã aceasta este cea mai emoționantã și pe care o voi ține minte tot restul vieții mele."

Academicieni, profesori universitari și studenți au umplut până la refuz aula în care a fost organizat evenimentul. La final, scriitorul a acordat autografe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2