Date companie
 
 
 
 

Scumpirea cărnii la poarta fermei, nejustificată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpire, carne, ministerul, agriculturii, oua
 

Fermierii, contraziși de Ministerul Agriculturii! Potrivit unui comunicat transmis de ministerul condus de Petre Daea, scumpirea cărnii de pasăre și porc nu este justificată de situația din piață.

TORA APETRII, reporter ”Ministerul Agriculturii ia, astfel, poziție, după ce , în urmă cu câteva zile, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România anunța că în perioada următoare, prețul cărnii de porc și de pasăre va crește cu 30-40%. Ministerul Agriculturii precizează, în comunicat, că, de la începutul anului 2018 și până în prezent, prețul cărnii de pasăre la poarta fermei a fost relativ constant, nefiind estimate creșteri nici pentru perioada următoare.”

În comunicatul Ministerului Agriculturii se mai precizează că, în România, în primele patru luni ale anului, creșterea prețului cărnii de porc la poarta fermei a fost de numai 8%, în timp ce, la nivel european, în același interval, creșterea a fost de circa 17%. În ceea ce privește ouăle, Ministerul Agriculturii menționează că prețul acestora a scăzut. Astfel, în prezent, prețul ouălor la poarta fermei este mai redus cu 15%, fiind cu 24% sub media europeană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2