Date companie
 
 
 
 

Scumpiri in 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tigari, scumpiri, 2011, preturi alimente, polite RCA, carburant, majorare preturi
 

2010 a fost anul crizei economice, iar cuvintele de ordine au fost reduceri la capitolul salarii si scumpiri pe toate planurile. Nici 2011 nu se anunta in culori mai calde. Dimpotriva, primele semne ale noului an vestesc scumpiri.
Unii, insa nu au mai asteptat anul nou si au operat mai repede scumpirile. Preturile alimentelor de baza au crescut in noiembrie fata de octombrie cu pana la 10%, iar tarifele pentru agentul termic au avansat cu 6%. Comerciantii si furnizorii au profitat de cererea crescuta si au scumpit tocmai produsele si serviciile de stricta necesitate: hrana si caldura. Cele mai mari scumpiri le-au avut cartofii, ouale si produsele de panificatie. Accizele pentru combustibili si pentru tutun urmeaza sa fie majorate de la 1 ianuarie 2011, ceea ce ar putea conduce la noi cresteri de preturi pentru aceste produse. De asemenea, la capitolul scumpiri trecem si politele RCA. Acestea se vor majora in 2011 intre 5% si 10% din cauza cresterii daunelor pe acest segment. Si transporturile vor costa mai mult in noul an. Regia Autonoma de Transport Bucuresti va incepe, in 2011, procedurile de majorare a biletelor cu 40%. Motivul: de mai bine de doi ani Regia nu a operat nicio crestere a pretului biletelor. Exista totusi si vesti bune. Pretul gazelor ar putea sa ramana acelasi pana anul viitor, iar, daca va creste, procentul va fi foarte mic.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2