Date companie
 
 
 
 

Se împlinesc doi ani de la tragedia de la Maternitatea Giulesti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : giulesti, incendiu, bebelusi, judecata, maternitatea, tragedia, proces, martori, vinovati
 

Au trecut doi ani de la incendiul de la Maternitatea Giulești, în urma căruia șase bebeluși au ars de vii în incubatoare și alți cinci au rămas mutilați pe viață. În timp ce mămicile încă așteaptă ca vinovații să fie trași la răspundere, reprezentanții maternității spun că, între timp, au luat măsuri. Astfel, secția de Reanimare, acolo unde a avut loc tragedia, în urmă cu doi ani, a fost refăcută și două cadre medicale asigură în permanență asistență pe tură. În ceea ce privește montarea unei plăcuțe comemorative pentru cei șașe bebeluși arși de vii, reprezentanții unității sanitare spun că au nevoie de aprobări de la primărie.

DORU PANĂ, purtător de cuvânt, Maternitatea Giulești "În principiu, montarea oricărei plăci fie ea comemorativă sau de altă natură presupune aprobări. Noi nu putem să trecem peste lege."

Deși procesul în cazul tragediei de la Maternitatea Giulești a început de doi ani, nu numai că nu s-au stabilit vinovații, dar nici măcar nu au fost audiați toți martorii.

DORU PANĂ, purtător de cuvânt, Maternitatea Giulești "Rămâne ca justiția să spună ce se întâmplă și care a fost problema. Întrucât pentru noi, aici în spital, ancheta s-a terminat."

Pe 16 august 2010, în urma unui incendiu la secția de Terapie Intensivă a Maternității Giulești, trei bebeluși au murit pe loc, iar alți trei au decedat în zilele următoare, din cauza rănilor grave. Cinci bebeluși au scăpat cu viață, dar au rîmas mutilați pe viață. Procurorii au trimis în judecată șase persoane, dar și spitalul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2