Date companie
 
 
 
 

Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, anpc
 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

COSMINA STOIAN, reporter

„ANPC a declarat într-un comunicat de presă că, în contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, așa că propune măsura plafonării prețurilor pentru a preveni comportamentele comerciale incorecte sau ilegale și posibilele creșteri substanțiale de prețuri.”

În egală măsură, ANPC propune ca în magazinele de retail să se impună aplicarea unor limite privind cantitățile din același produs vândute unei singure persoane. Această măsură trebuie luată pentru a permite accesul tuturor consumatorilor la respectivul produs și pentru a preveni eventuale probleme în aprovizionare. Plafonarea prețurilor ar urma să fie făcută pe o perioadă determinată.

Totodată, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România solicită autorităților ca micile magazine să rămână deschise și să nu le fie restricționată activitatea. Unul dintre motivele menționate este acela că, în timpul pandemiei, magazinul de cartier este foarte important pentru ca oamenii să evite aglomerația diin marile hipermarketuri. Între măsurile de sprijin cerute se numără amânarea plății contribuțiilor sociale ca CAS și CASS, amânarea cu două luni a depunerii declarațiilor fiscale sau rambursarea rapidă a TVA. Măsurile pot constitui un sprijin în această perioadă dificilă din punct de vedere social și economic.


Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus ( 26 Februarie 2020 )

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației...

 • Recomandările A.N.P.C. pentru cumpărarea mărțișoarelor ( 22 Februarie 2020 )

  Mai sunt câteva zile până la 1 Martie, iar febra mărțișoarelor a început deja! Simbolul primăverii se vinde peste tot, la tarabe, în magazine, mall-uri și târguri de cadouri. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor...

 • Condiții deplorabile, descoperite de comisarii A.N.P.C. în gări și trenuri de călători ( 18 Februarie 2020 )

  Concluzii alarmante, după controalele efectuate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în gările din țară.

 • Activitatea comisarilor ANPC, evaluată de conducerea instituției ( 11 Septembrie 2019 )

  Activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sub lupă! Cel care a decis verificările este președintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu. Acesta a anunțat că este în desfășurare o analiză a tuturor Direcțiilor din cadrul instituției și a activităților desfășurate de acestea, pentru a se determina dacă există un echilibru cost/eficiență. Totodată, este verificat și modul de lucru al comisarilor.

 • Dublul standard, noi analize ( 26 Iulie 2019 )

  România a spus pas studiului Uniunii Europene privind dublul standard la alimente!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2