Date companie
 
 
 
 

Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, anpc
 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

COSMINA STOIAN, reporter

„ANPC a declarat într-un comunicat de presă că, în contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, așa că propune măsura plafonării prețurilor pentru a preveni comportamentele comerciale incorecte sau ilegale și posibilele creșteri substanțiale de prețuri.”

În egală măsură, ANPC propune ca în magazinele de retail să se impună aplicarea unor limite privind cantitățile din același produs vândute unei singure persoane. Această măsură trebuie luată pentru a permite accesul tuturor consumatorilor la respectivul produs și pentru a preveni eventuale probleme în aprovizionare. Plafonarea prețurilor ar urma să fie făcută pe o perioadă determinată.

Totodată, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România solicită autorităților ca micile magazine să rămână deschise și să nu le fie restricționată activitatea. Unul dintre motivele menționate este acela că, în timpul pandemiei, magazinul de cartier este foarte important pentru ca oamenii să evite aglomerația diin marile hipermarketuri. Între măsurile de sprijin cerute se numără amânarea plății contribuțiilor sociale ca CAS și CASS, amânarea cu două luni a depunerii declarațiilor fiscale sau rambursarea rapidă a TVA. Măsurile pot constitui un sprijin în această perioadă dificilă din punct de vedere social și economic.


Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2