Date companie
 
 
 
 

Se redeschid școlile, începe triajul epidemiologic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, scoli, gripa, andronescu, streinu, pintea, triaj, decontaminare
 

Elevii, din nou la școală, luni! Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că, începând de mâine, elevii revin la cursuri, cu precizarea că vor fi supuși unui triaj foarte sever, în scopul verificării stării de sănătate. Acest triaj se va face în fiecare dimineață, în toate școlile. Precizarea vine în contextul numărului mare de îmbolnăviri de gripă din ultima perioadă. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunța, vineri, că România este în pragul unei epidemii. Însă, pentru a putea fi declarată stare de epidemie, ar trebui ca, în săptămâna care vine, numărul cazurilor confirmate de gripă să-l depășească pe ce estimat. Pintea mai preciza că, potrivit datelor transmise de direcțiile de sănătate publică din țară, numărul îmbolnăvirilor din școli este de aproape 6.000. În urma deciziei Ministerului Educației Naționale, la recomandarea Ministerului Sănătății, școlile și grădinițele au rămas închise, vineri, după ziua liberă din 24 ianuarie.

ANA IACUB, reporter "Închiderea școlilor în această perioadă de 4 zile este o măsură bună, consideră medicii, întrucât perioada de incubație a virusului gripal este de una până la trei zile. Pentru decontaminarea spațiului în care au fost înregistrate îmbolnăviri de gripă, se pot aplica măsuri simple, precum aerisirea sălii de clasă și ștergerea pupitrelor cu substanță pe bază de clor. Virusul va fi eliminat, astfel, pe loc."

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că decontaminarea sălilor de clasă se impune doar în spațiile în care au existat cazuri de îmbolnăvire. Pentru a preveni transmiterea virusului gripal în școli, ministrul Ecaterina Andronescu îi sfătuiește pe părinți să se prezinte cu copilul la medic, dacă există suspiciuni de boală. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății, până acum, în acest sezon, au fost înregistrate 39 de decese provocate de gripă. Medicii susțin că metoda cea mai eficientă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinul antigripal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2