Date companie
 
 
 
 

Se va prelungi starea de alertă, dar cu mai puține restricții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alerta, restrictii, stare, relaxare, iohannis
 

Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu mai putine restricții, a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, după ședința de la Palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban și câțiva membri ai Guvernului.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Se impune prelungirea stării de alertă. Sigur, vor fi mai puține restricții propuse, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Gândiți-vă că sunt măsuri care trebuie continuate cu caracter permanent. Purtarea măștii, distanțarea, măsurile de igienă, evitarea locurilor cu aglomerări mari aceste lucruri care trebuie să înțelegem că vor rămâne în continuare.” 

Șeful statului a precizat și care sunt noile măsuri de relaxare, care vor intra în vigoare din 15 iunie.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private, nu publice, private, cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 dacă vor avea loc în extrerior.” 

De asemenea, după 15 iunie va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness și a piscinelor exterioare, dar cu respectarea unor norme foarte stricte. O veste bună pentru părinți este aceea că vor fi redeschise grădinițele și a creșele private. Prelungirea stării de alertă după 15 iunie va fi decisă de Guvern, dar va trebui aprobată de Parlament, în termen de 5 zile.


Se va prelungi starea de alertă, dar cu mai puține restricții

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Clotilde Armand vrea stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor ( 4 Iunie 2021 )

  Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoaielor. Potrivit prefectului Alin Stoica, o decizie privind convocarea...

 • Românii pot renunța, de astăzi, la portul măștii în aer liber ( 15 Mai 2021 )

  Prima etapă a revenirii la normalitate a fost marcată astăzi, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

 • Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții ( 14 Mai 2021 )

  După opt luni de restricții, românii dau masca jos, dar deocamdată doar în spațiile deschise. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în România, restricțiile vor fi relaxate pas cu pas, calendarul măsurilor de relaxare fiind realizat pentru întreaga perioadă de vară, până la data de 1 septembrie.

 • Restrictii ridicate în București; centrele de vaccinare, deschise și de Paște ( 26 Aprilie 2021 )

  Vești bune pentru locuitorii Capitalei! Rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Potrivit comunicatului Direcției de Sănătate Publică București, astăzi era înregistrată o rată de infectare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2