Date companie
 
 
 
 

Se vor redeschide terasele, dar nu se știe când

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : terase, masuri, redeschidere, horeca, data
 

Antreprenorii din sectorul HoReCa, unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cer o clarificare din partea autorităților cu privire la data exactă și normele de redeschidere a teraselor. Ca măsuri de protecție a clienților, proprietarii de terase iau în calcul măștile de protecție, luarea temperaturii și poziționarea meselor la distanță unele de altele. Ca etapă de probă se propune un număr de o persoană la fiecare masă, doi metri între mese și maximum 200 de persoane în fiecare astfel de local. De asemenea vor fi aplicate măsuri sanitare obligatorii pentru angajați. Conform legii privind starea de alertă, terasele vor putea fi deschise, urmând să se stabilească data la care se va întâmpla acest lucru. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat aseară, pe un post de televiziune, că, referitor la redeschiderea teraselor, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență ar putea să spună „NU” măsurilor de relaxare. Într-o discuție avută, miercuri, cu reprezentanții Asociației Restaurantelor din România, premierul Ludovic Orban a declarat că restaurantele vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele acestora, apoi cu spațiul interior doar la jumătate din capacitate, iar, în a treia etapă, cu întregul spațiu.


Se vor redeschide terasele, dar nu se știe când

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare ( 31 August 2020 )

  Guvernul României a adoptat hotărârea prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile și barurile rămân închise.

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2