Taierea salariilor bugetarilor ar fi fost de numai 10-12%, daca Guvernul ar fi luat masuri anti-criza din ianuarie, susţine fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vladescu. În opinia sa, cureaua nu mai poate fi strânsa şi a venit momentul ca guvernanţii sa ofere un stimul real economiei româneşti, informeaza NewsIn.
SEBASTIAN VLADESCU, fost ministru de Finanţe "Eu am facut socoteli, 25% a fost începând cu iulie. Daca era din ianuarie era 12% sau 10%. -De ce nu ati luat masurile din ianuarie? -Pai a durat patru luni pâna când lumea politica a crezut ca e atât de rau!(...) Economia româneasca are nevoie în momentul de fata de un stimul! Acest stimul nu poate veni în acest moment decât din partea Guvernului într-o infuzie de fonduri în proiecte de infrastructura în paralel cu absorbtia fondurilor europene!"
Vladescu susţine, de asemenea, ca România are nevoie de un nou acord cu FMI şi crede ca impozitarea progresiva este necesara, dar nu în varianta propusa de PSD, ci o impozitare între 0 şi 40%, nu cu trei trepte, ci cu 4 sau 5 şi cu plafoane mai mari la veniturile impozitate marginal.
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.
Guvernul a prezentat un pachet amplu de investiții care vizează mai multe domenii cheie. Cea mai mare finanțare, în valoare de 5 miliarde de euro, va veni de la Banca Europeană de Investiții și va fi folosită pentru finalizarea șantierelor de autostrăzi.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019