Date companie
 
 
 
 

Secretarul AUR, Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, aur, uniunea, scriitorilor, femei, lavric, romii
 

Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, proaspătul secretar al Alianței pentru Unirea Românilor. Decizia a fost luată după ce mass-media au publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia. Conducerea Uniunii Scriitorilor din România a transmis că a luat act „cu stupoare” de toate „declarațiile politice radicale pe care Sorin Lavric le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfășoară viața politică din România. Astfel, în urma implicării sale politice, relațiile contractuale ale scriitorului si filosofului Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România și revista "România literară", în mod firesc și necesar, iau sfârșit, se anunță în comunicatul de presă al asociației.

MONICA APOSTOL, reporter „Uniunea Scriitorilor se delimitează de afirmațiile lui Sorin Lavric, care consideră că romii sunt „o plagă socială” și că „bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”. Potrivit unor surse politice, Uniunea Salvați România va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la afirmațiile lui Lavric.”

Sorin Lavric, 53 de ani, care susține că este unul dintre urmașii lui Constantin Noica, dedicându-i acestuia cărți și studii publicate la edituri de prestigiu, a intrat în Senatul României pe listele partidului condus de George Simion.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2