Date companie
 
 
 
 

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, în vizită oficială la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, vizita, bucuresti, general, nato, secretar, rasmussen
 

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a întâlnit, vineri, la Palatul Cotroceni, cu președintele Traian Băsescu, cel care i-a adresat invitația de a vizita România. Traian Băsescu a precizat printre altele că România nu a declanșat nicio procedură diplomatică, pentru ocuparea funcției de secretar general NATO.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Încep prin a mulțumi domnului secretar general pentru desemnarea domnului Ducaru, ca fiind unul dintre asistenții domniei sale. Este cea mai înaltă funcție pe care o deține un român în NATO. În momentul de față, România nu a declanșat nicio procedură diplomatică sau de altă natură, legată de această funcție. E prematur, iar actualul secretar general mai are încă un an și jumătate de mandat. Doar presa de la noi e foarte grăbită."

ANDERS FOGH RASMUSSEN, secretar general NATO "- Mandatul meu nu va expira până la finele lui iunie 2014, deci e prea devreme să discutăm despre succesorul meu, dar există mulți politicieni talentați în statele aliate, care ar putea ocupa această funcție. Eu mă axez pe ce fac în acest moment. - Băsescu și Geoană au calitățile necesare? - Nu voi comenta pe niciun fel de nume!"

Cu aceeași ocazie, liderul de la Cotroceni a acuzat propaganda care se poartă, din afara țării, împotriva scutului antirachetă de la Deveselu și a dat asigurări că România va respecta, din 2016, obligațiile asumate la intrarea în NATO, privind asigurarea a 2% din PIB, pentru Armată.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Am dezavuat unele declarații, care amplifică riscurile pentru România, și le vedem că apar la diverse posturi, din afara României. Apar tot soiul de declarații belicoase. Sistemul amplasat e un sistem defensiv și propaganda legată de riscuri la adresa altor state e doar propagandă pe care n-o putem accepta."

Înaintea întrevederii cu președintele Traian Băsescu, Anders Fogh Rasmussen a avut convorbiri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și cu cel al Apărării Naționale, Mircea Dușa.

VICTOR PONTA, premierul României "Vă asigur că aveți tot sprijinul guvernului român pentru îndeplinirea obiectivelor NATO, până la finalul mandatului dumneavoastră și chiar după aceea."

ANDERS FOGH RASMUSSEN, secretar general NATO "Vreau să folosesc această oportunitate, să mulțumesc României, pentru spijinul acordat Alianței, mai ales pentru contribuția vostră în Afganistan și Kosovo."

Secretarul general al NATO a participat apoi la ceremonia în care i s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2