Date companie
 
 
 
 

Secretul beneficiilor apartenenței la UE, dezvăluit de cei mici și foarte mici

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copii, UE
 

În urmă cu șaizeci de ani, la Roma, au fost puse bazele Uniunii Europene pe care o cunoaștem astăzi. Dacă în viziunea liderilor de atunci se afla sau nu Europa actuală, este greu de spus. Influența semnăturilor din acea vreme se regăsește asupra tutoror europenilor de azi. O echipă a Național TV a vrut să vadă ce înseamnă UE pentru cei tineri și foarte tineri. Așa că am mers la Grădinița 217 cu program normal din capitală și la școala gimnazială nr. 59. Iar copiii sunt deja conștienți de beneficiile apartenenței la comunitatea europeană. Au învățat că a spune "buna dimineața" în mai multe limbi este secretul pentru a obține cât mai mulți prieteni. 

VOX:  

Așa că, dacă merg în vacanță într-o țară a Uniunii Europene, nu le va fi greu să se joace cu alți copii de vârsta lor. La "grădi", au învățat să cânte și să spună poezii în franceză, engleză și germană. 

Ambianta 
VOX 

Și tot aici, au învățat cel mai frumos mesaj, care ar trebui să ne îndemne pe toți la toleranță. 

Ambianta I love you. 

Avantajele UE nu le-au scăpat școlarilor. Faptul că România face parte din Uniunea Europeană le deschide noi orizonturi. Ei știu că pot călători, studia sau lucra în orice alt stat membru, mai târziu. Beneficii pe care părinții lor nu le-au avut, la vârsta lor. 

VOX-uri 

Iar definiția Uniunii nu a fost greu de dat! 

Pace 

Cultura 

Valori... 

Ambianta gradinita: Prietenie! « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • UNICEF: Copiii săraci, tot mai vulnerabili, din cauza pandemiei ( 27 Mai 2020 )

  Copiii și familiile vulnerabile au un acces tot mai redus la produse de bază! Potrivit unui raport realizat de UNICEF, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii aflați în situație de risc au devenit tot mai vulnerabili, reducerea activității economice determinând o creștere a numărului familiilor ale căror venituri s-au redus. 

 • Sprijin psihologic la ”Obregia”, pentru părinții care nu se mai înțeleg cu copiii ( 16 Aprilie 2020 )

  Un spital din București vine în ajutorul părinților care nu se mai înțeleg cu copiii, din cauza izolării la domiciliu. Spitalul "Prof. Dr. Alexandru Obregia" pune la dispoziția părinților o linie gratuită de consiliere telefonică pe durata...

 • Bolnavii de cancer și medicii oncologi cer noi clarificări ( 9 Aprilie 2020 )

  Pacienții din România, în special cei bolnavi de cancer, cei cu boli cronice și persoanele care beneficiat de transplant sunt panicați din cauza interdicțiilor impuse în perioada stării de urgență. Documentul transmis...

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • O femeie și-a salvat cei patru copii dintr-un incendiu ( 18 Februarie 2020 )

  Curajul unei mame nu are limite! O femeie a fost rănită, după ce și-a salvat cei 4 copii dintr-o hală cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit la grajdurile fosului CAP din Călinești, județul Argeș. A fost afectat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2