Date companie
 
 
 
 

Secția de chirurgie cardiacă de la Spitalul "Marie Curie", în stand-by

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bebelusi, ministerul, sanatatii, spitalul, cord, operatii, sectie, marie, curie
 

Birocrația excesivă poate cauza moartea a sute de bebeluși cu probleme cardiace. Spitalul Marie Curie din Capitală are o secție nouă în care se pot efectua operații pe cord și ar putea salva sute de vieți anual, dacă ar exista și personalul medical necesar. Deși directorul spitalului spune că abia a primit acordul pentru a demara angajările, Ministerului Sănătății susține că a dat aprobarea acum câteva luni.

GABRIEL SMARANDACHE, director, Spitalul "Marie Curie" "În acest moment, se scot la concurs posturile. Acestea se publică, sunt rigori legale. Mai poate dura până la mijlocul lunii august. Apoi, cei care doresc să participe la concurs au termen 30 de zile sã se înscrie."

OANA GRIGORE, purtator de cuvant, Ministerul Sănătății "Unitatea sanitară, încă din 11 martie, putea să își organizeze concursurile pentru ocuparea posturilor de medici și asistenți medicali în cadrul secției de cardio-chirurgie pediatricã."

În aceste condiții, managerul spitalului nu poate estima peste cât timp se vor opera primii bebeluși.

GABRIEL SMARANDACHE, director, Spitalul "Marie Curie" "O nouã sectie medicalã unicã în Bucuresti este foarte utilã în acest moment. Problema este ca momentul de pornire sã fie foarte bine pregãtit, pentru a nu avea surprize."

Potrivit statisticilor, anual, se nasc peste 1.500 de copii cu malformații cardiace, care nupot fi operați decât la spitalul din Târgu Mureș. Medicii de aici nu pot, însă, interveni decât în 200 de cazuri, pe an.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2