Date companie
 
 
 
 

Secție ATI modernă, dar nefuncțională, inaugurată la Spitalul Universitar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inaugurat, ministrul, sanatatii, spitalul, universitar, sectie, paturi, ati
 

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a inaugurat noua secție de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgență din Capitală. Dotată cu aparatură modernă, aceasta nu dispune însă de paturi, fapt care o face nefuncțională. Ministrul de resort a dat însă asigurări că unitatea medicală va primi bani pentru achiziționarea lor, din noul buget.

AMBIANȚĂ "- Acuma, s-a cumpărat, la Mureș, un pat de ultimă generație, 16.000 de euro. - Câte vă trebuie? - 20! - Bine! Vă dau banii!"

Pentru a putea funcționa în parametrii proiectați, noua secție are nevoie și de 24 de asistente medicale.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "Soluții există, important este să găsim oameni buni."

Investiția s-a ridicat la 850.000 de euro, bani proveniți de la minister și din donații. Pentru finalizarea proiectului, însă, este nevoie de fonduri suplimentare.

CĂTĂLIN CÂRSTOIU, manager, Spitalul Universitar "Scopul discuției de azi a fost de a vedea că e un spațiu terminat, dar care nu poate fi funcțional, pentru că mai trebuie un plus de investiție. Mai trebuie 28 de paturi, câteva monitoare!"

Cum banii vor fi alocați abia după ce bugetul pe 2013 va fi promulgat, iar organizarea licitațiilor va necesita un timp suplimentar, paturile vor ajunge în spital peste câteva luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2