Date companie
 
 
 
 

Ședința de Guvern pentru adoptarea noilor măsuri fiscale, amânată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sedinta, guvern, masuri, amanata, fiscale
 

Guvernul a amânat pentru luni ședința extraordinară pentru dezbaterea și adoptarea controversatului proiect de modificare a Codului Fiscal. Ședința fusese programată pentru astăzi la ora 14.00, dar s-a decis anularea ei, pentru că mai multe avize necesare nu erau gata. Consiliul Economic și Social, organism consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, a avizat deja negativ proiectul de măsuri fiscale. Printre acestea se numără instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro și scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Totodată, se prevede creșterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici. Cea mai controversată măsură este trecerea contribuțiilor sociale de la angajat la angajator, despre care sindicatele susțin că va duce la scăderea salariilor și la pierderea unor locuri de muncă.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Patronatele, sindicatele și analiștii economici au criticat dur intenția Executivului de a transfera CAS de la angajator la angajat. Iar președintele Klaus Iohanis a avertizat public Guvernul "să nu bage țara într-o aventură fiscală cu final trist".

Potrivit ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, 35% din salariul brut vor fi contribuții plătite de angajator în numele salariatului. Mișa susține că astfel, vor fi mai mulți bani pentru pensie și sănătate pentru angajat. Contribuțiile rămase în sarcina angajatorului vor scădea la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente, concediu medical și creanțe salariale. Reprezentanții patronatelor au anunțat că nu vor susține măsurile fiscale propuse, întrucât acestea nu trebuie adoptate în grabă, și cer oprirea „terapiei de șoc”. În tot acest timp, sindicatele se pregătesc de proteste de amploare. CNSLR Frăția a anunțat că a început procedurile pentru declanșarea grevei generale la nivel național, acțiune susținută și de CNS Cartel Alfa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2