Date companie
 
 
 
 

Șefa de la Evidența Populației Brașov, cercetată de procurorii anticorupție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, ancheta, contracte, DNA, firma, fiul, ungureanu, it, evidenta, sefa, populatiei
 

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe șefa de la Evidența Populației Brașov, pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Potrivit anchetatorilor, Gabriela Ungureanu i-ar fi acordat fiului ei șapte contracte în domeniul IT. Numai într-unul dintre aceste contracte, bărbatul ar fi primit aproape 60.000 de lei, pentru monitorizarea video a instituției, fără să execute, însă, lucrarea. Gabriela Ungureanu recunoaște că fiul are o firmă de IT, dar spune că instituția pe care o conduce nu a făcut afaceri cu el.

GABRIELA UNGUREANU, șef, Evidența Populației Brașov "Nu am atribuit niciun contract niciunei firme deținute de fiul meu! Niciunul! Fiul meu nu are contracte cu Direcția de Evidență a Persoanelor!"

Anchetatorii spun, însă, altceva.

prin telefon: LIVIA SĂPLĂCAN, purtător de cuvânt, D.N.A. "Aceastã societate ar fi realizat un folos material în valoare totalã de aproape 125.000 de lei. În una dintre aceste situații, respectiv cea legatã de sistemul de monitorizare video a sediului instituției, Ungureanu Gabriela ar fi aprobat plata sumei de 58.200 de lei cãtre firma administratã de fiul sãu, deși lucrarea nu fusese deloc realizatã."

Consiliul Județean Brașov s-a constituit parte civilă în dosar, pentru a putea recupera prejudiciul.

MIHAI PASCU, vicepreședinte, Consiliul Judeațean Brașov "Este o formalitate cerutã de DNA. Ne-am constituit parte civilã, dar așteptãm rezultatele anchetei și, bineînțeles, o sentințã, atunci când organele competente se vor pronunța. Dacã aceastã fraudã se confirmã, va trebui sã procedãm la recuperarea banilor."

Vicepreședintele Mihai Pascu spune că, în cei opt ani de muncă, femeia a fost un angajat model și a avut o purtare ireproșabilă. Deocamdată, conducerea Consiliului Județean Brașov nu a luat în discuție schimbarea din funcției a șefei de la Evidența Populației.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2