Date companie
 
 
 
 

Șefii Poliției Române au explicat de ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, interlopi, inmormantare, Vasilescu, siguranta, romana, sefi, pian, duduianu, despescu, cotronavirus
 

„Nu negociem siguranța cetățenilor și nici aplicarea legii!” a declarat, astăzi, secretarul de stat în M.A.I., Bogdan Despescu, în urma controverselor privind întâlnirea unor șefi din Poliție cu interlopii din clanul Duduianu. În noaptea de 8 spre 9 august, reprezentanți ai Poliției Române, printre care șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, șeful Poliției Sector 5, Cătălin Păștin și șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, s-au întânit cu Elvis Pian și cu alți interlopi din clanul Duduianu, pentru a discuta condițiile de înmormântare. Despescu a afirmat că s-a urmărit prevenirea unor incidente violente, dar și prevenirea răspândirii coronavirusului, în condițiile în care la înmormântarea interlopului erau așteptați 3.000 de oameni.

BOGDAN DESPESCU, secretar de stat, M.A.I. „Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate, instanța de judecată respingând propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare. Ca principală misiune, am solicitat devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților Bisericii sprijin în acest scop.” 

La rândul lui, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, filmat în timp ce se întâlnea, în miez de noapte, cu liderii clanului Duduianu, susține că a mers la respectiva întâlnire pentru a preîntâmpina o răzbunare a duduienilor, pentru moartea lui Emi Pian, și pentru că a considerat că este mai importantă siguranța cetățenilor, decât modul în care va fi interpretat gestul său.

LIVIU VASILESCU, șeful Poliției Române „Pentru mine, sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei, la acel moment, au cântărit mai mult decât faptul că, ulterior, acțiunea mea ar putea fi interpretată greșit. Am făcut un demers absolut legal, cu bună credință, că așa vom putea să rezolvăm lucrurile. Asigur cetățenii și pe toți colegii mei că nu am negociat și nu o să negociez niciodată siguranța cetățenului și demnitatea polițistului.” 

Liviu Vasilescu susține, de asemenea, că acțiunea întreprinsă a dat rezultate bune. Nu s-au înregistrat alte victime și nici scandaluri în stradă. În toate zilele de priveghi, însă, normele de prevenire a răspândirii coronavirusului au fost încălcate de participanți și au fost date zeci de amenzi.


Șefii Poliției Române au explicat de ce s-au întâlnit cu interlopii din clanul Duduianu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2