Date companie
 
 
 
 

Șeful D.I.I.C.O.T., Felix Bănilă, presat să demisioneze

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demisia, Caracal, diicot, birchall, banila, oiohannis
 

Zi tensionată, pentru șeful D.I.I.C.O.T., Felix Bănilă! El a avut discuții cu ministrul Justiției, Ana Birchall, și cu procurorul general, Bogdan Licu, după ce luni, președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, pe motiv că a gestionat prost cazul ”Caracal”. Tensiunile au apărut încă de vineri, când ministrul Justiției, Ana Birchall, a avut o discuție cu șeful D.I.I.C.O.T., în care i-a reproșat geationarea defectuoasă a cazului ”Caracal” și modul în care a fost tratată familia Melencu.

COSMINA STOIAN, reporter ”Într-un comunicat transmis presei în această dimineață, șeful D.I.I.C.O.T. afirmă că va culege opiniile colegilor săi, ale șefului ierarhic și ale celor implicați în actul numirii procurorului șef al D.I.I.C.O.T., după care va aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate. El precizează că demisia șefului DIICOT va fi rezultatul unui ”amplu proces cognitiv”, nu doar ”expresia unei simple porniri instinctuale”.

În intervenția sa de luni, în care a cerut demisia lui Bănilă, președintele Klaus Iohannis a pus la îndoială credibilitatea și profesionalismul celor de D.I.I.C.O.T., judecând după modul în carea au acționat procurorii.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Astăzi, nu mă refer doar la Guvern. Mă refer și la conducerea D.I.I.CO.T., instutuția a cărei implicare în cazul Caracal trebuia să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. // Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef D.I.I.C.O.T. să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al D.I.I.C.O.T..”

Seful statului a criticat și modul în care a fost tratată familia Melencu. Asta, după mama Luizei Melencu, una dintre victimele de la Caracal, a reclamat ca ea si familia ei sunt "tratați ca ultimii oameni".

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”În condițiile în care oamenii au așteptarea de a fi apărați, este revoltător modul în care, cum în ultima săptămână, unele instituții publice au reacționat, în ancheta de la Caracal cât și cumplitul caz din Dâmbovița. În ambele cazuri am văzut reacții întârziate, gesturi publice scandaloase, care denotă lipsa de preocupare pentru victime și pentru fmiliile victimelor.”

Șeful statului a adăugat că este extrem de grav cum potențialii infractori sunt tratați cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate. El a mai spus că PSD va plăti politic pentru felul în care a înțeles să guverneze țara. Reamintim că numirea lui Felix Băncilă la conducerea D.I.I.C.O.T. a fost una controversată. Procurorii instituției i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu-l numeasca pe Felix Bănilă în fruntea D.I.I.C.O.T.. Totuși, șeful statului a semnat numirea lui Bănilă, după două luni de tergiversare.


Șeful D.I.I.C.O.T., Felix Bănilă, presat să demisioneze

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mama Luizei Melencu a refuzat să se prezinte la D.I.I.C.O.T. ( 26 Septembrie 2019 )

  Mama Luizei Melencu nu s-a prezentat, astăzi, la D.I.I.C.O.T, acolo unde era citată. Ea a declarat că nu se prezintă, deoarece aștepta un ordin judecătoresc și nu o citație. Este pentru a doua oară când refuză să...

 • Reconstituire la Caracal, în cazul dispariției Luizei Melencu ( 17 Septembrie 2019 )

  Scandal la Caracal, astăzi, în timpul reconstituirii presupusei ucideri a Luizei Melencu. Mama și mătușa fetei au încercat să rupă cordonul forțelor de ordine și să ajungă la mașina în care se afla presupusul criminal Gheorghe Dincă.

 • Audiat în ancheta de la Caracal, procurorul Zăvoianu a fugit de jurnaliști ( 29 August 2019 )

  Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, audiat mai bine de cinci ore la Secția specială pentru investigarea infracțiunilor din Justiție! Cătălin Zăvoianu a trebuit să dea explicații despre maniera în care procurorii...

 • Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați de procurorii DIICOT ( 22 August 2019 )

  Familia lui Gheorghe Dincă a fost audiată de către procurorii DIICOT! Soția presupusului criminal din tragedia de la Caracal, împreună cu cei trei copii, au stat în fața anchetatorilor mai bine de trei ore și au dat declarații referitoare la cazul în care este implicat Gheorghe Dincă. 

 • Noi probe în ancheta de la Caracal, dar și noi semne de întrebare ( 20 August 2019 )

  Probele găsite de anchetatori în cazul Caracal ridică noi semne de întrebare. Potrivit Mediafax, surse judiciare au precizat că, la prima verificare a mașinii lui Gheorghe Dincă a fost găsită o poșetă albastră. Geanta nu aparține, însă...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2