Date companie
 
 
 
 

Șeful D.I.I.C.O.T., Felix Bănilă, presat să demisioneze

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demisia, Caracal, diicot, birchall, banila, oiohannis
 

Zi tensionată, pentru șeful D.I.I.C.O.T., Felix Bănilă! El a avut discuții cu ministrul Justiției, Ana Birchall, și cu procurorul general, Bogdan Licu, după ce luni, președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, pe motiv că a gestionat prost cazul ”Caracal”. Tensiunile au apărut încă de vineri, când ministrul Justiției, Ana Birchall, a avut o discuție cu șeful D.I.I.C.O.T., în care i-a reproșat geationarea defectuoasă a cazului ”Caracal” și modul în care a fost tratată familia Melencu.

COSMINA STOIAN, reporter ”Într-un comunicat transmis presei în această dimineață, șeful D.I.I.C.O.T. afirmă că va culege opiniile colegilor săi, ale șefului ierarhic și ale celor implicați în actul numirii procurorului șef al D.I.I.C.O.T., după care va aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate. El precizează că demisia șefului DIICOT va fi rezultatul unui ”amplu proces cognitiv”, nu doar ”expresia unei simple porniri instinctuale”.

În intervenția sa de luni, în care a cerut demisia lui Bănilă, președintele Klaus Iohannis a pus la îndoială credibilitatea și profesionalismul celor de D.I.I.C.O.T., judecând după modul în carea au acționat procurorii.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Astăzi, nu mă refer doar la Guvern. Mă refer și la conducerea D.I.I.CO.T., instutuția a cărei implicare în cazul Caracal trebuia să aducă un plus de profesionalism și credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. // Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef D.I.I.C.O.T. să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al D.I.I.C.O.T..”

Seful statului a criticat și modul în care a fost tratată familia Melencu. Asta, după mama Luizei Melencu, una dintre victimele de la Caracal, a reclamat ca ea si familia ei sunt "tratați ca ultimii oameni".

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”În condițiile în care oamenii au așteptarea de a fi apărați, este revoltător modul în care, cum în ultima săptămână, unele instituții publice au reacționat, în ancheta de la Caracal cât și cumplitul caz din Dâmbovița. În ambele cazuri am văzut reacții întârziate, gesturi publice scandaloase, care denotă lipsa de preocupare pentru victime și pentru fmiliile victimelor.”

Șeful statului a adăugat că este extrem de grav cum potențialii infractori sunt tratați cu mănuși, iar victimele sunt tratate cu duritate și cu agresivitate. El a mai spus că PSD va plăti politic pentru felul în care a înțeles să guverneze țara. Reamintim că numirea lui Felix Băncilă la conducerea D.I.I.C.O.T. a fost una controversată. Procurorii instituției i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu-l numeasca pe Felix Bănilă în fruntea D.I.I.C.O.T.. Totuși, șeful statului a semnat numirea lui Bănilă, după două luni de tergiversare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2