Date companie
 
 
 
 

Șeful N.A.T.O., Anders Fogh Rasmussen, s-a întâlnit cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Victor Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, vizita, bucuresti, general, nato, secretar, securitate, rasmussen
 

Întâlniri importante, pe agenda secretarului general N.A.T.O., Anders Fogh Rasmussen, în a doua zi a vizitei la București. În cursul dimineții, șeful Alianței Nord-Atlantice s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea și ministrul Mircea Dușa, la sediul Ministerului Apărării Națiunale. În declarația făcută la M.Ap.N., Rasmussen a precizat că semnalul transmis "potențialilor agresori" este "nici să nu se gândească să agreseze un aliat N.A.T.O."! Următorul popas al înaltului oaspete a fost la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de președintele Traian Băsescu. După plecarea șefului N.A.T.O., președintele a făcut câteva precizări privind discuțiile din timpul vizitei.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Am discutat cu domnul secretar general al N.A.T.O. toată problematica regiunii și modul cum trebuie să reacționăm la creșterea nivelului de insecuritate generat de situația din Ucraina, de anexarea ilegala a Crimeei și așa mai departe. Obiectivul nostru este consolidarea nivelului de securitate pe flancul de est al Alianței și reafimarea cu forța a aplicării articolului 5 al Tratatului care garanteaza securitatea fiecărui membru."

Șeful statului a făcut și unele aprecieri privind modul cum se implică Alianța Nord-Atlantică în regiune, în acest moment tensionat.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Am remarcat în discuțiile cu secretarul general N.A.T.O. reacția de solidaritate cu regiunea, pe care au avut-o state precum S.U.A., care au trimis în regiune elemente de forțe aeriene, forțe navale, nave de lupta americane și franceze, care au fost în Marea Neagra. Am salutat reacția Canadei, care a trimis în România avioane de luptă."

Întrebat despre măsurile maritime, aeriene și terestre luate de N.A.T.O., Rasmussen a precizat că mai multe aeronave supraveghează spațiul aerian al României și Poloniei, iar prezența navală a fost întărită la Marea Neagră și la Marea Baltică. În ceea ce privește scopul exercițiilor militare din România, Rasmussen a declarat că toate măsurile sunt pur defensive și că acesta este și un semnal pe care îl transmitem potențialilor agresori. El a mai declarat că este foarte îngrijorat de faptul că bugetul pentru apărare scade în multe state. În timp ce Rusia a crescut cu 10% în ultimii 5 ani investițiile în apărare, mulți aliați N.A.T.O. au redus bugetul pentru acest domeniu, unele state cu până la 40% chiar!« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2