Date companie
 
 
 
 

Șeful Poliției Locale, demis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Septembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Sef politie demis
 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, l-a demis pe șeful Poliției Locale din București, Daniel Rășică. Edilul a aplicat decizia pe motiv că Poliția Locală nu a fost capabilă să gestioneze situația din Parcul IOR, unde bucata retrocedată a fost defrișată masiv. În zona respectivă s-au produs și repetate și suspecte incendii de vegetație, cel mai recent fiind la sfârșitul lunii august, când a fost afectată o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați. Organizația PNL Sector 3 a inițiat, deja, demersuri pentru organizarea unui referendum local, în vederea recuperării zonei retrocedate din Parcul IOR. În urmă cu o săptămână, inițiatorii anunțau că au fost strânse, deja, peste 15.000 de semnături.

CĂTĂLIN MOLDOVEANU, consilier local, PNL Sector 3 ”Grupul de consilieri PNL a decis să susțină o inițiativă pentru demararea unui referendum local, la nivelul Sectorului 3, pentru a întreba toți cetățenii Sectorului 3 dacă această zonă ar trebui recuperată și transformată în parc.”

VOX ”De la jumătatea parcului care e spre stânga cu lacul și cu tot ce se vede arată în bunăstare, iar partea cealaltă, care nu s-a mai umblat la ea nici măcar să fie întreținută, cu curățenie, cu tuns iarba, șobolanii umblă pe acolo ca la balamuc. Aici sunt niște interese speciale. Niște interese care trebuie tăiate de la rădăcină. Așa ceva nu e posibil.”

În octombrie, anul trecut, Primăria Sector 3 a pierdut definitiv procesul în care a contestat titlul de proprietate prin care 11 hectare din parcul IOR au fost retrocedate, în 2005, când primar general al Capitalei era Adriean Videanu. Decizia a fost pronunțată de Instanța Supremă după 10 ani de procese.


Șeful Poliției Locale, demis

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2