Date companie
 
 
 
 

Seful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, va fi cercetat in libertate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternitate, giulesti, vasile dima, cercetat, in libertate, maternitatea giulesti, ucidere din culpa, vatamare corporala
 

Retinut, vineri, pentru 24 de ore de Parchetul General, în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti, seful Serviciului Tehnic, Vasile Dima, va fi cercetat în libertate. Judecatoria Sectorului 6 a respins ca neîntemeiata propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia, informeaza NewsIn. Procesul a durat aproximativ doua ore si s-a desfasurat cu usile închise.

IRINA CONSTANTINESCU, avocata lui Vasile Dima : "Urmeaza în continuare sa se faca cercetari si sa se stabileasca concret! Mai sunt audieri, mai sunt expertize. (...) I s-a luat o declaratie din care sa rezulte daca este sau nu vinovat. (...) Nu s-a pus problema de acuzatii în aceste declaratii date în fata instantei si nici la Parchet! Nu a acuzat pe nimeni!"

Procurorii Parchetului instantei supreme au contestat decizia de eliberare a lui Vasile Dima, iar recursul se va judeca la Tribunalul Bucuresti. Vasile Dima este acuzat de neglijenta în serviciu, cu consecinte deosebit de grave. În acelasi dosar, a fost arestata, marti, asistenta Florentina Cîrstea, sub acuzatiile de ucidere din culpta si vatamare corporala din culpa. Aceasta a contestat decizia, recursul urmând sa se judece luni, la Tribunalul Bucuresti.

Totodata, procurorii au dispus începerea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sârbu". Procurorul sef Marius Iacob a declarat ca anchetatorii au constatat încalcarea normelor de securitate în munca, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea sa fie extinsa urmarirea penala si în cazul altor persoane fizice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2