Date companie
 
 
 
 

Șeful statului i-a decorat pe judecătorii și magistrații Curții Constituționale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, magistrati, curtea, constitutionala, decorat
 

Președintele Traian Băsescu i-a decorat pe magistrații Curtii Constitutionale a României pentru meritele deosebite din cei 20 de ani de activitate a instituției. Șeful statului i-a conferit președintelui Curții, Augustin Zegrean, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru rolul deținut în asigurarea și respectarea Constituției. Aceeași distincție le-a fost acordată judecătorilor Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Tudorel Toader și Valentin Zoltan Pușcaș.

TRAIAN BASESCU, presedintele Romaniei "Permiteti-mi in primul rand sa va felicit pentru decorarea cu cele mai inalte decoratii ale statului român. Este o onoare pentru orice presedinte sa aiba ocazia sa marcheze 20 de ani de functionare ireprosabila a unei institutii cum este Curtea Constitutionala."

Ceremonia vine în contextul în care scoaterea hotărârilor Parlamentului de sub controlul Curții Constituționale a primit raport favorabil în Comisia Juridică din Senat. Plenul Camerei Deputaților adoptase marți proiectul de lege care prevede limitarea atribuțiilor Curții. Dacă acest proiect inițiat de social-democratul Georgică Severin și liberalul Cornel Pieptea trece și de votul Senatului, care este cameră decizională, hotărârile Parlamentului nu mai pot fi atacate la Curte. Miza acestei inițiative legislative este ușurarea procedurii de suspendare a președintelui României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2