Date companie
 
 
 
 

Senatul a votat un proiect care aduce pensiile militarilor la nivelul din 2010

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, militari, pensii, lege, 2010, senat, nivel
 

Pensionarii militari ar putea primi pensii mai mari! Senatul a aprobat un proiect de lege care urmărește înlãturarea inechitãților apãrute la recalcularea pensiilor militare. Inițiatorii, printre care se numãrã foștii miniștrii ai Apãrãrii, Gabriel Oprea și Corneliu Dobrițoiu, vor ca pensiile militarilor sã revinã la nivelul din 2010. Inițiatorii legii susțin cã Guvernul Boc le-a fãcut o nedreptate pensionarilor militari. Senatorii au votat în unanimitate proiectul de lege.

CORNELIU DOBRIȚOIU, senator PNL "Guvernul Boc care s-a nãpustit vitriolic asupra pensiilor militarilor denumindu-le pensii nesimțite a adus prejudicii enorme în bugetul Apãrãrii!"

CRISTIAN RÃDULESCU, senator PDL "Pe vremea când era ministru domul Oprea, s-a încercat o introducere a principiului contributivitãții! În domeniul militar, 85% au avut pensiile recalculate. O parte micã au avut pensiile mai mari, 11,6% mai mici!"

Pensionarii militari spun că această lege ar face dreptate.

prin telefon: VALERIU PRICINÃ, pensionar militar "Prin actele normative elaborate atunci când au fost tãiate pensiile s-a încãlcat principiul neretroactivitãții! Nu ni se face o pomanã! Acum se face dreptate și pentru acești 11%, cã 11% mai suntem cu pensiile amputate. Pentru toate categoriile, pe lunã ar fi cam un milion și șapte sute mii euro."

prin telefon: MIRCEA DOGARU, președinte, S.C.M.D. "Noi nu vrem sã fim asistați social și sã avem vreo legãturã cu Casa Naționalã de Pensii! Aceastã lege este menitã sã stopeze dezechilibrele dintre noi, discriminarea dintre noi."

Proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

    Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

  • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

    Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

  • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

    România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

  • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

    Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

  • Desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R. ( 18 Februarie 2021 )

    PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2