Date companie
 
 
 
 

Seniorii presei, premiați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Premii excelenta Iasi
 

Seniorii presei românești, omagiați și premiați la Iași, cu ocazia împlinirii a 104 ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România! Simpozionul aniversar sub genericul ”Presa, Vremurile și Unirea”, găzduit de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști, filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și TeleMoldova Plus. În aula universității ieșene s-au adunat o mulțime de oameni de cultură și ziariști din toată țara.

PETRU FRĂSILĂ, jurnalist și scriitor ”Pentru că am unit și sperăm să unim în continuare idei, principii și valori.”

Invitatul special al simpozionului a fost jurnalistul, scenaristul de film și scriitorul Răsvan Popescu, care a primit și un premiu pentru întreaga carieră.

RĂSVAN POPESCU, jurnalist, scenarist, scriitor ”Vorbind de cele două calități, de scriitor și de jurnalist, ele, până la un punct, se întâlnesc, mai departe lucrurile se despart. În jurnalism contează să scormonești realitatea și să o redai cât mai exact. Să fii pe fază, frenetic, cum se spunea la un moment dat. Jurnalismul se bazează pe fapte, care trebuie puse în succesiunea lor corectă, pentru a ajunge la un adevăr care este al realității, pe care să o prezinți cât mai exact. Pentru asta îți trebuie un limbaj cât mai adecvat, simplu, neutru, un cuvânt care s-a uitat azi, concis, direct și pe înțelesul tuturor. În literatură nu e așa. În literatură, ficțiunea are o valoare în sine, chiar dacă ea se petrece într-o lume inventată. Contează viziunea, contează originalitatea viziunii. Adevărul, în ficțiune, este ceva complet diferit, el este dincolo de ce se poate vedea cu ochiul liber.”

La eveniment au fost prezenți și micii artiști de la Corul de Copii al municipiului Iași.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ)


Seniorii presei, premiați

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2