Date companie
 
 
 
 

Senzori de prevenire a cutremurelor, la Pasajul Basarab

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremur, seism, Gheorghe Marmureanu, Japonia, senzori, Pasaj Basarab
 

Programată pentru sfârșitul acestei luni, inaugurarea Pasajului Basarab ar putea fi amânată, pentru a permite montarea senzorilor de prevenire a cutremurelor. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a primit scrisoarea prin care era informat despre necesitatea montării unor astfel de dispozitive, în urmă cu două săptămâni.

SORIN OPRESCU, primarul Capitalei: "A intervenit cererea constructorilor de la Madrid, care doresc sã vadã datele si sã îl încercãm cu tot ceea ce înseamnã partea de încãrcãturã maximã. Schimbã putin data problemei, de dat drumul, dar nu fac rabat ca sã tãiem o panglicã de aiurea."

Primăria intenționează să monteze astfel de senzori în tot Bucureștiul, de la spitale, la lifturile din blocuri.

VOX constructor pod: "Dupã cutremur, cum spunea si domnul primar, pe baza acestor senzori, care sunt instalati în Bucuresti, se poate evalua cât de puternic a fost sau s-a simtit cutremurul."

Cu ajutorul acestor senzori autoritățile vor fi anunțate cu 40 de secunde înainte de producerea unui cutremur.

GHEORGHE MARMUREANU: Institutului de Fizicã a Pãmântului: "Va fi prima datã când putem monta sistemul la intrarea în pod sau putin mai departe, dar dupã aceea va trebui sã fie protejat sistemul, cã sunt multi curiosi! Da, da, vor sã le ia acasã!"

Senzorii vor fi montați în baza codului internațional de avertizare în caz de cutremur, adoptat după dezastrul din Japonia. În prezent, în Capitală, există 56 de senzori seismici.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Japonia donează României tratament experimental anti-COVID-19 ( 13 Iunie 2020 )

  Japonia a donat României un medicament experimental pentru un test legat de tratamentul contra COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății au anunțat că țara noastră a primit un lot...

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • Platformă online de măsurare a calității aerului, lansată pentru bucureșteni ( 13 Decembrie 2019 )

  A fost lansată platforma aerlive.ro, care măsoară calitatea aerului în București, cu ajutorul a 10 senzori. De acum, bucureștenii pot consulta platforma online, pentru a verifica parametrii calității aerului pe care îl respiră. Autorii inițiativei...

 • Cutremur de 5,8 în România ( 28 Octombrie 2018 )

  România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2