Date companie
 
 
 
 

Șerban Huidu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru accidentul din 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspendare, accident, victime, huidu, sentinta, condamnare, serban, definitiva
 

Fostul realizator de televiziune, Șerban Huidu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru accidentul din 2011, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața. Asta după ce magistrații Curții de Apel Brașov au majorat cu doi ani decizia inițială, dată de Tribunalul București. Rudele victimelor sunt nemulțumite de sentință și spun că își vor căuta dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

ELENA BALOG, vaduva "Referitor la sentință, o consider la fel de revoltãtoare și blândã în comparație cu faptele lui Șerban Huidu, care este în totalitate vinovat. Consider cã nu a fost aplicatã legea în spiritul și litera ei, pentru aceastã faptă, omor din culpă, cu arma numită autoturism."

VALENTIN BODEA, avocat "La așa ceva mã așteptam. La o soluție de compromis între sentința pronunțatã de Judecãtoria Brașov și ceea ce ceream noi, condamnarea la închisoare cu executare efectivã. Ãsta este cadrul legislativ în România! Asta este practica instanțelor!"

ELENA BALOG, vaduva "- Ce veți face mai departe? - Sã vãd ce cãi de atac mai am. Am înțeles cã mai este doar C.E.D.O.. Dacã doar aceea mai este, voi merge și acolo."

Totodată, magistrații au decis că Șerban Huidu nu mai are voie să conducã timp de șase ani.

BUCUR BORCOMAN, avocat "Cred cã aceastã pedeapsã este de naturã sã-l corijeze și, cel puțin pe viitor, sã-i îndrepte atitudinea fațã de circulația pe drumurile publice, având în vedere antecedența sa pe linie de circulație."

Nici Șerban Huidu și nici avocații acestuia nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței. La sfârșitul anului trecut, Judecãtoria Brașov a decis ca familiile victimelor accidentului, provocat de omul de televiziune, să primeascã daune în valoare de 360.000 de euro. În 16 octombrie 2011, Șerban Huidu a intrat cu mașina, pe contrasens, într-o curbă a șoselei, in localitatea Timișul de Sus, și a lovit în plin un Logan care circula regulamentar din sens opus. Două persoane au murit pe loc, iar o a treia la spital.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Cinci morți, într-un accident produs aproape de Drăgănești-Vlașca ( 5 Iulie 2021 )

    Bilanț negru, după o coliziune frontală între o autoutilitară care tracta o platformă și un autotren, pe Drumul Național 6, aproape de localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.

  • Actorul George Mihăiță s-a urcat băut la volan și a provocat un accident ( 1 Iulie 2021 )

    Actorul George Mihăiță s-a ales cu dosar penal, după ce, aseară, a urcat băut la volan și a provocat un accident pe bulevardul Basarabia din București. Cunoscutul actor, în vârstă de 72 de ani, a intrat cu...

  • Accident mortal pe autostradă, în județul Timiș ( 27 Iunie 2021 )

    O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...

  • Accident mortal pe DN76 ( 19 Iunie 2021 )

    Grav accident de circulație pe DN 76, pe raza comunei Șoimuș. Un agent de la poliția rutieră, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Deva, aflat în timpul liber, conducea un autoturism marca Trabant din direcția Brad spre Deva când a pătruns pe contrasens și a intrat în impact frontal cu o autoutilitară, care circula regulamentar din sens opus.

  • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

    Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2