Date companie
 
 
 
 

Seringi sterile, pansamente și prezervative gratuite, pentru consumatorii de droguri de la Gara de Nord

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : droguri, gara, gratuit, consumatori, nord, asociatia, antisida, seringi, pansament, prezervative
 

Seringi, pansamente și prezervative pentru consumatorii de droguri de la Gara de Nord! Zeci de oameni ai străzii se adună săptămânal în jurul ambulanței Asociației Anti-Sida, pentru a primi seturile de produse sanitare.

AMBIANȚĂ "Stăm și dăm la toată lumea, cel puțin azi."

Voluntarii Asociației Române Anti-Sida împart, săptămânal, prezervative și seringi în peste 30 de puncte din București. Numărul consumatorilor de stupefiante se dublează însă de la an la an, concomitent cu scăderea alarmantă a vârstei la care se înregistrează primul contact cu drogurile.

DAN POPESCU, coordonator, Asociația Română Anti-Sida "În fiecare seară, ieșim în stradă și facem prevenirea infecției cu hepatita B, C, HIV, în rândul consumatorilor de droguri injectabile. În 90% din situații, farmaciile nu vând seringi sterile consumatorilor de droguri, și atunci ei sunt forțați de situație să folosească seringa în comun.”

Din păcate, beneficiarii pachetelor sanitare oferite de Asociația Română Anti-Sida vând aceste produse, în loc să le folosească. Sunt și cazuri în care seringile și prezervativele ajung în posesia unor persoane care nu se droghează, motiv pentru care le comercializează. De patru ani, Valentina locuiește pe străzi. Spune că nu se droghează, iar seringile pe care le-a primit le vinde.

VOX "Am niște seringi și niște prezervative și astea le-am luat, ca să pot să scot și eu niște bani pe ele, că stau de 4 ani aici, la Gara de Nord, pe stradă. Le păstrez și, când ăștia nu o să mai aibă, că sunt foarte disperați după așa ceva, o să le dau să îmi iasă ceva și mie.”

Potrivit statisticilor oficiale, în capitală, sunt peste 20 de mii de consumatori de droguri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2