Date companie
 
 
 
 

Sesiune științifică, la Academia Română, în memoria reformatorului învățământului românesc, Spiru Haret

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sesiune, invatamant, romana, academia, romanesc, stiintifica, spiru, haret, reformator
 

Sesiune științifică, la Academia Română, în memoria reformatorului învățământului românesc, Spiru Haret! Sub îndrumarea președintelui Secției de Filosofie, Teologie și Psihologie, din cadrul Academiei Române, Alexandru Surdu, Spiru Haret, omul care a scris o pagină importantă în istoria învățământului, a fost omagiat printr-o sesiune de comunicări.

ALEXANDRU SURDU, academician "O sărbătoare de suflet românesc și, anume, este vorba de Spiru Haret, de care a auzit toată lumea. A fost ministrul învățământului, a făcut legea învățământului, una dintre cele mai bune legi, datorită căreia învățământul românesc a ajuns să egaleze învățămintele din toate țările și chiar să fie mai bun decât ele."

ION NEGREȚ DOBRIDOR, prodecan, Facultatea de Psihologie, Universitatea București "Este semnificativ pentru toată istoria poporului român. Spiru Haret este cel care a modificat mentalitatea pedagogică a românilor. Suntem altfel, după Spiru Haret."

Om de știință, matematician român, astronom, pedagog și reformator al învățământului, Spiru Haret a intrat în istorie ca o personalitate marcantă a științei și culturii românești. Ca profesor, Spiru Haret a predat trigonometria, geometria analitică, geometria elementară plană și în spațiu și geometria descriptivă, la Universitatea din București, până în 1885. În cinstea ilustrului înaintaș, mai multe școli din țara noastră au ales să-i poarte numele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2