Date companie
 
 
 
 

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului, un dezastru al școlii românești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sesiune, bacalaureat, rezultate, promovabilitate, toamna, andronescu, diferentiat, profesional
 

Rezultate dezastruoase la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, care îi sperie pe părinți, dar și pe șefii din Educație. Procentul de promovare la nivel național, înainte de rezolvarea contestațiilor depuse duminică, este de 24,27%. Un rezultat mai bun decât cel înregistrat la sesiunea din toamna anului trecut, când a fost de 16,71%. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, cel mai scăzut procent de promovare s-a înregistrat în județul Argeș, de 18,8 la sutã. Din aceleași date, județul cu cea mai mare ratã de promovare este Gorjul, cu 38,86 la sutã. Duminică, după afișarea rezultatelor, puțini elevi au sărit în sus de bucurie, la vederea notelor.

AMBIANȚÃ "- Este, mã, este, mã! - Mãi bãieți, cât ați luat? - 8!"

AMBIANȚÃ "- Cât ai luat? - 2.25"

VOX "- La ce l-ai picat? - La mate și la geografie. - Cu cât? - Mate 1,20, geografie 3,20. La mate a fost greu. La geografie am învãțat, dar asta a fost sã fie!"

ION BUCUR, secretar comisie de bacalaureat "Având în vedere cã vin acei candidați care nu au promovat sesiunile anterioare, eu spun cã prezența și prestația lor a fost comparabilã cu cea din anii trecuți."

În urma rezultatelor slabe, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că va aplica un program de măsuri, în scopul redresării nivelului de pregătire în școli. Astfel, vor fi mai multe inspecții școlare, procesul didactic va fi monitorizat cu atenție și vor fi organizate simulări de examen de bacalureat.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației "Ne propunem, la nivel național, să facem o analiză a greșelilor tipice pentru examenul de bacalaureat, în așa fel încât să știm unde greșesc elevii să putem găsi solutii remediale."

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că bacalaureatul de anul viitor va fi diferențiat, iar pentru absolvenții care nu doresc să facă studii superioare se va introduce bacalaureatul profesional, o nouă formă de finalizare a studiilor liceale. Andronescu a precizat că probele de competențe la bacalaureatul profesional vor fi identice cu cele de la bacalaureatul național, dar vor fi adăugate un proiect și o probă practică, precum și un examen scris la educația antreprenorială. În ceea ce privește rezultatele bacului din această toamna, elevii nemulțumiți de notele obținute au depus deja contestațiile. Lucrările lor vor fi reevaluate în 3 și 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2