Date companie
 
 
 
 

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în plină desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, sesiune, profesori, bacalaureat, elevi, romana, limba, proba, materna
 

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a început, luni, cu proba orală la Limba si Literatura română. La sesiunea din toamnă s-au înscris aproape 100.000 de elevi, repartizati în 304 centre de examen din toată tara. Peste 13.000 de absolventi s-au înscris la prima probã a bacalaureatului. La probele orale, fostilor elevi li se evalueazã competentele de la "începãtor'' la "experimentat''. Examinarea s-a desfasurat, insa, pe principiul "profesorii au întrebat, profesorii au rãspuns"! Tinerii stiau doar cã, pentru a fi declarati competenti, e nevoie doar sã se prezinte la examen.

AMBIANTA "Profesor: Ce este Marin Preda? Candidat: Cum? Profesor: Ce e Marin Preda? Candidat: ? Profesor: Este scriitor! Viata ca o pradã este operã literarã. Dacã este un fragment dintr-o operã literarã, ce fel de stil este? Deci, e scris textul în ce fel de stil? Candidat: ? Profesor: Be-le-... Beletristic!"

AMBIANTA "Profesor: Dacã te-ai duce în casa lui Bacovia si l-ai vedea acolo, prin absurd, ce l-ai întreba? Candidat: ? Profesor: Cum te numesti?"

ALEXANDRU CONSTANTINESCU, profesor de matematicã "Sunt si inconstienti. Adicã nici nu-i mai intereseazã acest examen. Vom vedea."

Peste 1.000 de polițiști, dintre care aproximativ 720 de la ordine publică, circa 210 de la rutieră și aproape 40 de polițiști judiciariști, asigura, zilnic, supravegherea în zona centrelor de examen. Poliția Română a dispus includerea centrelor de examen în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării și sosirii candidaților și a însoțitorilor acestora. Marti si miercuri este programata evaluarea competentelor de comunicare în limba maternă. In 23 si 24 august, vor fi evaluate competențele digitale. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar proba la alegere a profilului și specializării va avea loc, vineri, 31 august. În 2 septembrie vor fi afișate primele rezultate și vor fi depuse contestațiile. Acestea vor fi soluționate în intervalul 3-4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 5 septembrie. Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2012 a fost de 44,41%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2