Date companie
 
 
 
 

Sesizarea CCR privind ordonanța de modificare a legislației penale, analizată cu celeritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ccr, ordonanta, sesizare, constitutional, dorneanu, celeritate
 

Magistrații constituționali nu zăbovesc! Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a declarat sambata, la Parlament, ca judecatorii constitutionali vor stabili "cu celeritate" un termen de gandire si de analiza privind sesizările pe Ordonanța de modificare a Codurilor penale. Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanței de urgență a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracțiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituțională, părțile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie. Surse politice au declarat pentru News.ro că judecarea sesizării de neconstituționalitate ar putea avea loc până pe 10 februarie, dată după care intră în vigoare în totalitate. Părțile implicate în această speță, Guvernul, Camera Deputaților și Senatul, vor trebui să trimită puncte de vedere către CCR până marți, 7 februarie. Tot până pe 7 februarie trebuie să trimită puncte de vedere părțile implicate și în privința celor două sesizări privind conflictul juridic de natură constituțională în puterile statului, trimise zilele trecute de președintele Klaus Iohannis și de către CSM. Dorneanu și-a exprimat speranța ca magistrații constituționali vor lua o decizie finală inainte de 10 februarie cand aceasta va intra in vigoare.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • OUG privind starea de alertă, constituțională ( 13 Mai 2020 )

  Victorie a Guvernului, la Curtea Constituțională! Magistrații constituționali au decis, cu majoritate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind reglementarea regimului stării de alertă este constituțională.

 • Ordonanța Militară 11, publicată în M.O. ( 12 Mai 2020 )

  Ordonanța Militară 11, prezentată, luni seară, de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial, intrând, astfel, în vigoare. Premierul Ludovic Orban a declarat că, joi, va fi adoptată...

 • Ordonanța militară 10, publicata in Monitorul Oficial ( 28 Aprilie 2020 )

  Ordonanța militară nr. 10, anunțată luni seară de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare.

  0

 • Ordonanța 10, explicată de președintele Klaus Iohannis ( 28 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri noi modificări pentru elevi și studenți, dar și pentru cei vârstnici. Șeful statului a explicat de ce ar fi extrem de riscant să se redeschidă unitățile de învățământ, menționând...

 • Forțele de poliție și jandarmerie, suplimentate ( 10 Aprilie 2020 )

  Structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație. În unele zone, efectivele au fost suplimentate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2