Date companie
 
 
 
 

Sezonul gripei si al virozelor respiratorii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacii, Cseke Attila, ger, viroze respiratorii, sezonul gripei, infectii respiratorii, cabinete de familie
 

Gerul a inmultit numarul de viroze respiratorii si cazurile de gripă. În doar o săptămână, cazurile de infectii respiratorii au crescut cu aproape un sfert. Aceasta situatie se observă cel vede cel mai bine în farmacii si cabinetele medicilor de familie, care au fost luate cu asalt de bolnavi.

AMBIANȚĂ (discutie medic - pacient): "- Dureri musculare, dl. Octavian? - Da, da. - Deci si dureri musculare. Dureri de cap? - Nu."

VOX pacient: "Sunt rãcit. Tusesc si nu e prea plãcut, nu e confortabil, am avut frisoane, putina febrã, dar acuma e parcã ceva mai bine."

Altii au ajuns mai târziu, când au avut nevoie de un tratament mai sever.

SUZANA VLADIMIRESCU - medic de familie: "Majoritatea care au venit cu tuse restantã, cu suprainfectie respiratorie au trebuit sã ia antibiotice."

DOINA MIHAILA - medic de familie: "Cazurile s-au intensificat în ultimul timp. Sunt mult mai multi pacienti care vin practic ca urgente, cu febrã si cu toatã simptomatologia legatã de virozele respiratorii ale acestui sezon."

VOX: "Mã dor toate alea. Sunt rãcitã rãu si nu vreau sã dau la nimeni."

BEATRICE HUSTIU - farmacist: "Putem spune cã au crescut vânzãrile cam cu 20-30% pentru toate medicamentele care trateazã aceste simptome si vin sã trateze în primul rând febra, durerile de cap care sunt împreunã cu o gripã, fie nas înfundat, picãturi, frectii."

Chiar dacă numãrul cazurilor de îmbolnăviri a crescut, ministrul Sănătății linisteste populatia.

CSEKE ATTILA - Ministrul Sanatatii: "Nu existã pericol de epidemie de gripã. Sigur, am avut o saptãmãnã în care numãrul cazurilor s-a înmultit. (...) În mod evident, si anotimpul a ajutat putin la rãspândirea gripei; nu existã deocamdatã acest pericol."

Aproape 120 de mii de cazuri de gripă au fost înregistrate în ultimele zile. Din cauza numãrului mare de îmbolnãviri, multi elevi au absentat de la scoalã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ordinul M.S. privind testarea antigen în farmacii, aprobat ( 11 Mai 2021 )

  Ministerul Sănătății a aprobat ordinul privind testare în farmacii cu teste antigen rapide, în scopul depistării coronavirusului. Potrivit prevederilor, farmacia poate poate opta pentru desfășurarea...

 • Euthyroxul, cel mai căutat medicament din România ( 11 Mai 2020 )

  Euthyroxul, un medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă aproximativ 10 lei, se califică pentru titlul de „cel mai căutat medicament din România”, în perioada pandemiei de coronavirus.

 • Ninsori la munte și temperaturi pe minus record pentru această perioadă ( 27 Septembrie 2018 )

  Septembrie cu ger! În această dimineață s-au înregistrat minus opt grade Celsius la Miercurea Ciuc. Este cea mai scăzută temperatură, înregistrată într-o zi de 27 septembrie la nivel național, de când se fac măsurători meteorologice...

 • Un nou vaccin împotriva HPV, disponibil și în România ( 24 Martie 2018 )

  Cel mai complex vaccin împotriva HPV, disponibil și în România! Vaccinul, care protejează organismul de patru tipuri de cancer ce pot fi provocate de Human Papilloma Virus, a fost prezentat, vineri, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Bals".

 • Ger de Mărțișor ( 1 Martie 2018 )

  După viscol, frig puternic! Capitala și 29 de județe se află sub cod portocaliu de ger, până vineri seară, la ora 20.00. Pentru restul de 13 județe din vestul, nordul și centrul țării este în vigoare o atenționare cod galben de ger...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2