Date companie
 
 
 
 

Sibiul, printre orașele cool aflate pe lista destinațiilor turistice din toată lumea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sibiu, oras, lista, national, turistice, cool, destinatii, geographic
 

Este perioada în care iubitorii excursiilor în locuri inedite de pe glob caută să-și stabilească destinația pentru vacanțele de anul acesta. O astfe de destinație ar putea fi Sibiul, orașul românesc aflat în topul celor mai cool destinații turistice pentru anul 2019! Editorii platformei National Geographic, cei care au realizat topul destinațiilor cool, au luat în calcul peisajele urbane futuriste, arhitectura modernistă, precum și pădurile luxuriante și zonele de viață sălbatică reabilitate. În topul realizat de National Geographic, Sibiul este recomandat pentru programul de festivaluri și evenimente culinare, piețe și tururi specializate concentrate asupra diversității felurilor de mâncare din Transilvania. Nu au fost scăpate din vedere bisericile impozante, străzile istorice și nici celebra Piață a Sfatului, construită în 1366, odata cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații a orașului. Despre Piața Sfatului se știe că este cea mai mare piață publică din orașul vechi și că a fost locul în care, în Evul Mediu, înflorea negustoria. Aici se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuțiile care aveau loc sub Statuia lui Roland.

ANA IACUB, reporter "Târgurile gastronomice care promovează diversitatea preparatelor din zonă, organizate pe parcursul anului, recomandă orașul pentru iluderea în lista destinațiilor atractive pentru turiștii amatori de originalitate și inedit. De asemenea, zidul orașului, păstrat de peste opt secole, dar și muzeul Brukenthal, fac din Sibiu o destinație demnă de atenție din partea turiștilor care își planifică vacanța pentru 2019."

Prima destinație din lista National Geographic este un oraș japonez, numit Setouchi. Este considerat o alternativă fericită la aglomerația din metropolele foarte căutate din arhipelag, în condițiile în care, aici, este programată Cupa Mondială la rugby în acest an. Pe lista destinațiilor cool se mai află locuri din Norvegia, Indonezia, Cambodgia sau Antarctica.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2