Date companie
 
 
 
 

Siguranță în trafic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Actiune politie rutiera
 

Bicicliștii și trotinetiștii din București, trași pe dreapta de polițiștii de la Rutieră! Nu pentru a-i amenda, ci pentru a le oferi informații și sfaturi utile, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere. De asemenea, polițiștii le-au oferit veste și tricouri reflectorizante.

VOX ”O vestă pe care să o utilizați atunci când vă deplasați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este scăzută.”

VOX ”Vin din Berlin, și acolo circulația e dificilă, de asemenea. Avem pistă de bicicletă aici. Sunt fericit cu bicicleta mea și nu am întâmpinat probleme până acum.”

În ultimii trei ani, la nivel național, au avut loc circa 19.000 de accidente de circulație, provocate de indisciplina participanților la trafic vulnerabili, precum bicicliști, conducători de trotinete electrice și pietoni. Peste 1.600 dintre aceștia și-au pierdut viața.

FLORINA ILICEA, reporter ”Trotinetele electrice, un mijloc de transport tot mai popular în marile orașe, pot pune viața în pericol, dacă nu sunt stăpânite suficient și nu sunt utilizate prudent. Dacă anul trecut, în perioada 1 ianuarie - 28 iunie, în Capitală, vorbeam despre opt persoane rănite grav în timp ce utilizau trotineta electrică, anul acesta, numărul este de patru ori mai mare.”

CLAUDIU COSTEA, purtător de cuvânt, Brigada Rutieră București ”Este un semnal de alarmă, pe care îl tragem cu privire la respectarea legislației rutiere. În situația în care drumul pe care ne deplasăm nu este prevăzut cu o pistă special amenajată pentru circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice, trebuie să circulăm cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile. Sigur că, în situația biciclistului, acesta dacă este nevoie să schimbe direcția de deplasare, este obligat să semnalizeze acest lucru cu brațul, de la cel puțin 25 de metri.”

Persoanele aflate pe trotinete trebuie să coboare și să traverseze pe trecerea de pietoni. Este recomandată casca de protecție, deși nu este obligatorie. De asemenea, este interzisă folosirea telefonului mobil, în timpul deplasării. Amenzile pentru încălcarea normelor rutiere pot ajunge la 1.160 de lei.


Siguranță în trafic

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2