Date companie
 
 
 
 

”Simfonia lalelelor”, în plină desfășurare la Pitești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pitesti, expozitie, vizitatori, participanti, simfonia, lalelelor
 

Explozie cromatică la Pitești! "Simfonia Lalelelor” expoziția florală internațională devenită simbol al capitalei administrative a județului Argeș, care și-a deschis vineri porțile, este în plină desfășurare. Potrivit organizatorilor, la expoziția florală participă peste 100 de comercianți, care și-au expus produsele în zona pietonală din centrul orașului.

VOX "În fiecare an sunt vestită că am lalele negre. De 4-5 ani, m-am hotărât și le produc eu personal, și, din tot ce vedeți aici, 90% sunt proprietatea mea, produse de mine."

VOX "Ceva excepțional! Față de alți ani, mi-a plăcut mult de tot, mult de tot."

La deschidere, copii îmbrăcați în costume care sugerau primăvara și purtând flori în mâini, au defilat din Piața Primăriei până la Complexul Expozițional "Casa Cărții", unde a avut loc deschiderea oficială a expoziției.

AMBIANȚĂ "Aplaudați frăgezimea acestor copii, aplaudați frumusețea."

Marele absent de la Simfonia Lalelelor este Tudor Pendiuc. Este pentru prima dată, din 1992 încoace, când edilul suspendat din funcție și arestat pentru fapte de corupție, nu mai este amfitrionul expoziției de flori. În locul lui, maestru de ceremonii este Cornel Ionică, viceprimarul cu atribuții de primar al Piteștiului.

CORNEL IONICĂ, viceprimar, municipiul Pitești "Evenimentul este un brand, este marcă OSIM, e cunoscut în țără și în străinătate."

La "Simfonia Lalelelor" participă și delegații ale orașelor înfrățite cu Piteștiul, din Serbia, Olanda, Turcia și Moldova, precum și reprezentanți diplomatici din Germania, Brazilia, Japonia, Iran, dar și din alte țări.

FLORIN TECĂU, președinte, Consiliul Județean Argeș "O expoziție care îmbină culoarea florilor cu frumusețea acestora."

Este a 38-a ediție a "Simfoniei Lalelelor" și își va închide porțile duminică seară. "Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziții dendro-floricole din România, a fost inițiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori și plante ornamentale din țară și străinătate. Manifestarea este organizată de Primăria Pitești, Centrul Cultural din municipiu și Administrația Domeniului Public.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Democrație și Protest ( 18 Septembrie 2019 )

  Expoziție deosebită la Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București! Gândită ca un arc între trecut și prezent, expoziția ”Democrație și Protest” a reunit fotografii din colecții de arhivă, unele neexpuse până acum publicului larg.

 • ”Simfonia Apei”, la fântânile de la Piața Unirii ( 4 Mai 2019 )

  A doua ediție a evenimentului ”Simfonia apei” debutează, în această seară, la ora 21, la Fântânile Urbane din Piața Unirii din București. Anul acesta, spectacolele de apă de la fântâni vor avea patru tematici menite a...

 • Expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, la Muzeul Colecțiilor de Artă ( 20 Aprilie 2019 )

  Expoziție de zile mari, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București! Este vorba de expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.

 • ”Catalogul virtual”, într-o școală din Pitești ( 6 Aprilie 2019 )

  Proiect-pilot în școală, ca-n filmele SF! O școală din Pitești folosește catalogul virtual, iar părinții pot afla în timp real ce fac copiii la școală! Proiectul pilot se numește „Note în catalog” și este implementat din luna martie de conducerea...

 • Muzeul ”Grigore Antipa”, reinventat ( 25 Ianuarie 2019 )

  COSMINA STOIAN, reporter ”Muzeul Antipa, primenit cu un nou logo și un nou site. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu, care presupune și alegerea unui slogan al muzeului. Este un aspect inedit în proiect, deoarece vizitatoriia...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2