Date companie
 
 
 
 

Simpozionul ”Amprenta hispanica in lume prin intermediul limbii, istoriei si artei”, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, institutul, limba, simpozion, arta, istoria, cervantes, hispanica
 

Punte trainică între cultura spaniolă și cea românească! Institutul Cervantes a fost gazda unui simpozion organizat de Ambasada Spaniei în România și Universitatea București, care aduce limba, istoria și arta spaniolă mai aproape de români.

PABLO DIEZ-ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București "Legăturile care sunt între România și Spania nu încetează să crească. Din punct de vedere demografic, cetățenii români reprezintă comunitatea străină cu cea mai mare creștere din Spania care contribuie cel mai mult la creșterea economiei țării. Ce încercăm noi aici sunt schimburile interculturale."

Spaniolii care vin în România sunt uimiți de ușurința cu care românii reușesc să învețe atât spaniola, cât și alte limbi străine.

PABLO DIEZ-ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București "Aveți o ușurință în a învăța limbi străine pe care noi nu o avem, trebuie să investigăm care este motivul. Să te plimbi prin România și să vorbești liniștit în spaniolă cu un taximetrist și mai ales în București, în Capitală, un procent foarte ridicat din populație să înțeleagă spaniola."

Evenimentul s-a încheiat cu înmânarea diplomelor pentru cei care au asistat la simpozion.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2