Date companie
 
 
 
 

Simulare a intervenției polițiștilor în cazul unei alerte de bombă, în Gara de Nord

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politisti, alerta, gara, nord, exercitiu, simulare, dispozitiv, bomba, exploziv
 

AMBIANȚĂ "Stimați călători, acesta este un exercițiu, nu este o situație reală!"

Acesta este mesajul pe care l-au auzit, astăzi, călătorii din Gara de Nord, în timpul exercițiului de testare a modului în care intervin polițiștii în cazul unui apel prin care se transmite o amenințare cu dispozitive explozive. Potrivit scenariului, polițiști, jandarmi, pompieri, medici, agenți SRI și angajați ai CFR au intervenit, în urma unui apel la 112, pentru a dezamorsa dispozitivele explozive improvizate, amplasate în centrul gării. Unii călători au reacționat favorabil la simularea organizată de Poliția Română, alții au criticat inițiativa.

VOX "Binevenită, ne simțim în siguranță, protejați. Poliția și Jandarmeria sunt de obicei bine informate."

VOX "Chiar vreți să fiu sincer? Au fost puși acolo niște oameni nepregătiți. Dintre copiii ăștia care fac ordine aici."

Opinia este întărită chiar de un incident din timpul exercițiului. Polițiștii au considerat că rucascul unui jurnalist poate fi folosit drept colect suspect și au pus în el explozibil. Spre norocul lui, jurnalistul a văzut la timp că polițiștii i-au pus gând rău rucsacului și a reușit să-l recupereze înainte să fie făcut bucăți. Totuși, un astfel de exercițiu îi poate ajuta pe toți cei implicați în acțiuni de salvare în caz de amenințare cu bombă să reacționeze eficient.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "În Gara de Nord, ajung în fiecare zi aproximativ 200 de trenuri și peste 9.000 de călători. În cazul unei alerte reale cu bombă, spun specialiștii, impactul nu poate fi estimat."

Oamenii legii atrag atenția că persoanele care fac sesizări false la 112 riscă amenzi usturătoare.

GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt, IGPR "Trebuie bine știut că una este să dai un apel la 112 și alta e în cazul în care observi și anunți."

Campania de conștientizare a rolului și importanței serviciului 112 pare să fi dat roade în ultimii ani. Dacă, în 2014, la serviciul unic de urgență 112, au sunat 20 de persoane care au dat semnale false privind existența unor bombe, anul acesta au existat doar patru astfel de sesizări nefondate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Se va prelungi starea de alertă, dar cu mai puține restricții ( 9 Iunie 2020 )

  Se impune prelungirea stării de alertă, dar cu mai putine restricții, a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, după ședința de la Palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban...

 • Alertă cu bombă, la Tribunal ( 5 Iunie 2020 )

  Alertă cu bombă la Tribunalul București! Clădirea Tribunalului București a fost verificată de specialiștii pirotehniști după o amenințare cu bombă. 

 • La o petrecere în apartament pot participa maxim 8 persoane ( 22 Mai 2020 )

  Ministrul de Interne, în dialog cu cetățenii! Marcel Vela a răspuns, într-un video pe pagina sa de Facebook, unei noi serii de întrebări adresate de către români. Șeful Internelor a lămurit, printre altele, dilema unui bărbat privind numărul de persoane permis la un eveniment în perioada stării de alertă.

 • Relaxare totală, în Parcul Herăstrău ( 17 Mai 2020 )

  Aglomerație în Parcul Herăstrău din București, în primul weekend de la momentul intrării în starea de alertă. Însă, de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului nici n-a mai fost vorba.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2