Date companie
 
 
 
 

Simularea examenului de bacalaureat, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, elevi, romana, limba, simulare, testare, materna, literatura
 

Simularea bacalaureatului, în plină desfășurare! Testarea a continuat, astăzi, cu proba de limbă și literatură maternă! Luni, aproape 400.000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au susținut proba la limba și literatura română. La primul subiect, elevii de clasa a XII-a au primit un text la prima vedere, menit să rezolve mai multe cerințe care vizau cunoștințe de vocabular și teorie literară. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ, iar la subiectul al treilea, un eseu despre opera lui Tudor Arghezi, George Bacovia sau Mihai Eminescu. Trei ore au avut la dispoziție elevii ca să rezolve toate subiectele.

VOX ”Nu ne așteptam să ne pice poezii. S-au dat poezii prea mult timp! Noi am făcut poeziile la școală.”

VOX ”- Totul a fost bine, nu am avut nicio problema. - Dacă ar fi să-ți pui o notă, cât crezi că ai merita? - 9!”

VOX ”A fost un subiect destul de ușor, după părerea mea. Cred ca am făcut! Subiectul 3 mi s-a parut puțin greu, dar este și normal sș fie așa.”

Nu la fel de multumiți au fost elevii de clasa a XI-a.

VOX ”Consider că simularea de bacalaureat pentru clasa a XI a nu a fost cea mai bună alegere, având în vedere că temele nu au fost foarte bine abordate la clasă.”

VOX ”Această simulare dată la clasa a XI-a este o formă fără fond a sistemului nostru educativ, pentru că simulează materiile de clasa a XI a, nu materiile din a XII-a din care o să dăm. În al doilea rând, simularea de bac pentru clasa a XI a, la filologie, a fost mai grea decât ce au avut cei din clasa a XII-a.”

Miercuri va fi susținută proba obligatorie a profilului, iar vineri va avea loc proba la alegere a profilului și specializarii. Elevii vor afla rezultatele saptamâna vitoare, pe 12 martie. Acestea nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecarei unități de învațământ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2