Date companie
 
 
 
 

Simularea examenului de bacalaureat, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, elevi, romana, limba, simulare, testare, materna, literatura
 

Simularea bacalaureatului, în plină desfășurare! Testarea a continuat, astăzi, cu proba de limbă și literatură maternă! Luni, aproape 400.000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au susținut proba la limba și literatura română. La primul subiect, elevii de clasa a XII-a au primit un text la prima vedere, menit să rezolve mai multe cerințe care vizau cunoștințe de vocabular și teorie literară. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ, iar la subiectul al treilea, un eseu despre opera lui Tudor Arghezi, George Bacovia sau Mihai Eminescu. Trei ore au avut la dispoziție elevii ca să rezolve toate subiectele.

VOX ”Nu ne așteptam să ne pice poezii. S-au dat poezii prea mult timp! Noi am făcut poeziile la școală.”

VOX ”- Totul a fost bine, nu am avut nicio problema. - Dacă ar fi să-ți pui o notă, cât crezi că ai merita? - 9!”

VOX ”A fost un subiect destul de ușor, după părerea mea. Cred ca am făcut! Subiectul 3 mi s-a parut puțin greu, dar este și normal sș fie așa.”

Nu la fel de multumiți au fost elevii de clasa a XI-a.

VOX ”Consider că simularea de bacalaureat pentru clasa a XI a nu a fost cea mai bună alegere, având în vedere că temele nu au fost foarte bine abordate la clasă.”

VOX ”Această simulare dată la clasa a XI-a este o formă fără fond a sistemului nostru educativ, pentru că simulează materiile de clasa a XI a, nu materiile din a XII-a din care o să dăm. În al doilea rând, simularea de bac pentru clasa a XI a, la filologie, a fost mai grea decât ce au avut cei din clasa a XII-a.”

Miercuri va fi susținută proba obligatorie a profilului, iar vineri va avea loc proba la alegere a profilului și specializarii. Elevii vor afla rezultatele saptamâna vitoare, pe 12 martie. Acestea nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecarei unități de învațământ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Peste 8.800 de absolvenți au susținut examenul de rezidențiat ( 8 Decembrie 2019 )

  Peste 8.800 de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie au susținut, până la urmă examenul de rezidențiat! Asta după ce examenul a tot fost amânat. Proba s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe durata a patru ore.

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2