Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii de la ROMATSA se pregătesc de grevă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, greva, negocieri, sindicat, contract, ministerul, controlori, regia, transporturilor, romatsa
 

Greva istorică, anunțată în România! Controlorii de trafic aerian vor protesta săptămâna viitoare, mai excat pe 15 iulie, între orele 11 și 13. Doar 30% dintre avioane vor mai zbura în acest interval orar. Angajații Regiei Autonome Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA sunt nemulțumiți din cauză că șefii din conducerea regiei aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor nu le-au oferit un nou contract de muncă în condițiile solicitate de angajați. Problemele cauzate de această grevă au ecouri la nivel european. Organismul specializat în dirijarea traficului aerian european, Network Managerul de la Bruxelles, trebuie să le comunice oficialilor români care sunt avioanele ce vor beneficia de asistență în baza planului de zbor.

GABRIEL TUDORACHE, lider sindical, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România "Aceste zboruri nu hotărâm noi, ROMATSA sau statul român sau controlorii de trafic, care vor fi acelea, ci organismele internaționale. Este vorba despre Network Managerul de la Bruxelles, pentru că orice aeronavă nu poate zbura efectiv fără un plan de zbor depus. "

Protestul angajaților ROMATSA este primul din 1995 încoace.

ALECU FLORIN DIACONU, lider sindical, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România "De la 1 iunie 2015 am rămas fără contract colectiv de muncă în urma neajungerii la o soluție. A urmat pornirea acestui conflict colectiv de muncă."

Controlorii de trafic aerian sunt dispuși să renunțe la greva de avertisment dacă le vor fi satisfăcute solicitările privind siguranța în muncă și beneficii financiare. Ca reacția la anunțul sindicaliștilor privind greva de avertisment, Comisia de Negociere a anunțat că va ataca în justiție acțiunea de grevă și va cere suspendarea grevei. Conducerea regiei a cerut Ministerului Transporturilor să medieze conflictul dintre patronatul ROMATSA și sindicate luni, 13 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2