Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii de la Sanitas au protestat în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, lege, protest, sanatate, Sanitas, salarizare
 

Personalul sanitar, în stradă! Peste 5.000 de angajați din Sănătate, din București și din țară, au mărșăluit pe străzile Capitalei. Protestul, organizat de Federația sindicală Sanitas, a început la ora 11.00, cu un miting în Piața George Enescu din București, urmat de un marș către Piața Victoriei.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Membrii Federației Sanitas sunt nemulțumiți de legea salarizării și de transferul contribuțiilor sociale, de la angajator, la angajat. Aceștia ne-au spus că dacă problemele lor nu se vor rezolva, vor trece la greva generală."

Protestatarii spun că, odată aplicată, măsura va anula creșterea salarială de 25% prevăzută de lege. Angajații din Sănătate solicită și eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar și de asistență socială și aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din sistemul de sănătate și asistență socială, de la 1 martie 2018.

VOX "Am venit ca să ne apărăm drepturile, ne-au promis, ne-au mințit, ne-au promis că ne dă marire în 2018."

VOX "Am venit ca să schimbăm ceva, dar din păcate nu avem ce să schimbăm, sunt niște mincinoși."

VOX "Să ne cerem drepturile salariale, apărăm legea și vrem ca guvernanții să ne respecte drepturile. O să treceți la greva generală? Cred că da."

Protestatarii cer, de asemenea, să se renunțe la creșterea normei de bază, însemnând gărzi suplimentare obligatorii, pentru medici și să fie acordate sporuri pentru condiții de muncă întregului personal din sănătate și asistență socială, inclusiv personalului TESA. În plus, solicită acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018 și negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate.

VOX 06:04-06:15 "Nu e normal și noi suntem de la Asistență Socială și avem mari probleme și nu am primit salariile de la Asistență Socială, față de ceilalți colegi din sănătate."

Reprezentanții sindicatelor din Sănătate au avut discuții cu reprezentanții Guvernului, astăzi, la Palatul Victoria, în urma cărora s-ar fi decis ca salariile medicilor să fie stabilite în funcție de locul de muncă, cum ar fi ATI sau policlinică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 • Programul de guvernare prevede reformă în Sănătate ( 23 Decembrie 2020 )

  Programul de guvernare pentru următorii patru ani, publicat astăzi! O parte importantă a programului este centrată pe creșterea ponderii si importanței prevenției în Sănătate, ca parte integrantă din strategia...

 • Protest față de defrișări, la Sebeș ( 11 Decembrie 2020 )

  Protest împotriva defrișării pădurilor și a tăierilor ilegale, în fața fabricii companiei Kronospan din Sebeș. Joi seara, protestatarii s-au pus în fața camioanelor încărcate cu lemne și nu au mai permis...

 • Piețele vor fi redeschise, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate ( 4 Decembrie 2020 )

  Veste bună de la Palatul Victoria! Piețele se redeschid, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate. Măsurile de relaxare propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2