Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii din învățământ nu vor ca plata majorării salarile să se facă eșalonat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sindicalisti, decizie, educatie, salariale, guvernanti, majorari, cedo
 

Sindicaliștii din Educație resping amânarea plății majorării salariale, câștigate în instanță. Dascălii nu sunt de acord cu varianta guvernanților de achitare eșalonată a sumelor aferente creșterii lefurilor. Reprezentanții celor 5 federații din învățământ, convocați de ministrul Educației la o discuție, spun că vor ataca la CEDO decizia Executivului de-a nu plăti imediat banii care li se cuvin profesorilor.

CONSTANTIN CIOSU, președinte, F.E.N. "Mãsurile pe care le ia Guvernul nu vor realiza niciodatã liniste în sistem, cu atât mai mult cu cât nu poate fi vorba de o uniformizare a salariilor. Proiectul de lege pe care Guvernul vrea sã-l aprobe nu va rezolva problema, se vor pãstra discriminãrile din sistem si nu putem fi de accord în niciun fel."

GHEORGHE IZVORANU, președinte, Federatia "Spiru Haret" "Ministrul a spus cã are cele mai bune intentii pentru a asigura o bunã salarizare si o majorare salarialã. Este una dintre cele mai mari minciuni ale domnului FUneriu, pentru cã nu face altceva decât sã nu aplice hotãrârile judecãtoresti si acum decizia Înaltei curti."

SIMION HANCESCU, președinte, F.S.L.I. "Poziția noastrã este extrem de clarã. Suntem de acord cu uniformizarea, dar sã se aplice legea 221. Adicã toti profesorii sã primească în plus cei 33%, nicidecum sã dãm salariile celor care au câștigat, precum Suceava sau Botoșani, în jos."

În replică, Ministerul Educatiei susține că respectarea hotărârilor judecătorești ar însemna un efort financiar de peste o jumatate de miliard de euro, sumă de care Guvernul nu dispune în prezent. Cabinetul Boc propune ca plata acestor bani să se facă eșalonat, din 2012 pânã în 2014.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Cererea de daune pentru condiții precare de detenție, respinsă de C.E.D.O. ( 29 Mai 2020 )

  Curtea Europeana a Drepturilor Omului a respins, pentru prima dată, o cerere de daune formulată de doi foști deținuti din România, care se plângeau de condițiile de detenție. Magistrații europeni și-au motivat decizia...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier, neconstituțională ( 24 Februarie 2020 )

  O nouă lovitură de teatru pe scena politică! Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2