Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii din penitenciare, nemulțumiți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : justitie, penitenciare
 

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, nemulțumiți de ministrul Justiției. Aceștia au mers, vineri dimineață, la Minister, cu aceleași revendicări privind în special condițiile de lucru din penitenciare. Liderul sindical Sorin Dumitrașcu a criticat modul în care ministrul Justiției a gestionat până acum situația angajaților din penitenciare și a spus că nu și-a respectat promisiunile și "a pus ceva pe o listă ca să pară că sunt niște lucruri pe care le-a făcut”.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Sindicaliștii solicită un nou statut al personalului din penitenciare, plata orelor suplimentare și condiții mai bune de lucru. Aceștia spun că, deși ministrul Justiției, Tudorel Toader, a promis întâlniri în fiecare lună cu sindicatele, acest lucru nu s-a întâmplat, iar în ultima perioadă nici nu le-a mai răspuns solicitărilor."

Referitor la suplimentarea posturilor, liderul FSANP, Sorin Dumitrașcu, a precizat că este "doar pe hârtie”, iar majorarea de 10 la sută a salariilor a fost obținut-o doar în urma unor presiuni. El a mai declarat că ar trebui să fie 20.041 de angajați în penitenciare, însă numărul lor abia depășește 12.000, în condițiile în care sunt peste 23.000 de deținuți. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a enumerat pe Facebook, vineri dimineață, măsurile luate pe parcursul anului trecut pentru dezvoltarea sistemului penitenciar, în care vorbește despre ceea ce s-a făcut pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, dar și despre măsurile luate pentru îmbunătățirea condițiilor pentru angajați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2