Date companie
 
 
 
 

Sindicaliștii din sănătate au pichetat sediul Ministerului Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, spitale, angajati, manifestanti, redistribuire
 

Nemulțumiți de închiderea spitalelor, peste 150 de sindicaliști Sanitas au pichetat sediul Ministerului Sănătății și au cerut locuri de muncă pentru angajații redistribuiți. Conducerea ministerului nu a fost, însă, impresionată de scandările manifestanților, iar aceștia au așteptat în zadar să fie invitați la discuții.

AMBIANÞÃ: "Demisia, demisia."

ADRIAN BAREA, prim-vicepreședinte SANITAS: "Domnul ministru stã ascuns. Nu înþelege nimic din ceea ce înseamnã dialogul social. Nu înþelege nimic din ceea ce ar trebui sã fie o reformã."

Printre revendicările protestatarilor se numără: încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură, reanalizarea listei cu unități sanitare desființate și a modalității de redistribuire a personalului, asigurarea locurilor de muncă pentru toți salariații redistribuiți, finanțarea corespunzătoare a unităților sanitare și eliminarea limitei de 70% pentru cheltuielile de personal din bugetul unităților sanitare, în anul 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 • Studiu privind percepția românilor referitor la schimbările de pe piața muncii ( 7 Noiembrie 2019 )

  Românii, deschiși la shimbare în viața profesională! 66,8% dintre români sunt gata să facă schimbări radicale și să opteze pentru reconversie profesională, iar șapte din zece dedică timp semnificativ într-un an învățării...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2