Date companie
 
 
 
 

Sindicatele din Sănătate au pichetat astăzi Ministerul de resort

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, protest, sanatate
 

Protest la Ministerul Sănătății! Medicii amenință cu greva generală, nemulțumiți de salariile mici. Ei se plâng că muncesc în fiecare zi peste program și nu își primesc nici sporurile.

VOX: "Principalele nostre cerințe au fost enunțate incă de acum o lună, au fost prezentate la Ministerul Sănătății, sunt legate de salarizare, de condițiile de muncă, lucruri care privesc atât personalul medical cât și pe pacienți."

Chiar dacă astăzi a fost Ziua Mondială a Sănătății, protestatarii nu s-au arătat prea optimiști în privința soluționării revendicărilor lor.

VOX: "Speranțele sunt 0, nu cred că se înțelege nici în partea cealaltă. În primul rând în partea cealaltă nu sunt medici, nu sunt oameni care să fi lucrat în domeniul sănătății, să înțeleagă cu adevărat prin ce trece un medic."

MIHNEA URS, reporter:  "Membrii sindicatelor spun că sunt indignați de lipsa de predictibilitate a reformei sănătății în România, de ignorarea drepturilor salariaților, de încălcarea prevederilor Codului muncii cu privire la timpul de muncă și timpul de odihnă, ceea ce duce la scăderea alarmantă a calității actului medical."

Acum două săptâmâni, peste 12.000 de angajați din sistemul sanitar au protestat prin grevă de tip japonez iar potrivit calendarului anunțat de sindicate, pe 11 – 17 aprilie va fi grevă de avertisment, cu încetarea activității timp de două ore. Dacă până atunci revendicările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, pe 18 aprilie medicii vor declanșa grevă generală, cu susținerea unei treimi din activitatea medicală și asigurarea urgențelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2