Date companie
 
 
 
 

Sinistrații din Galați, amenințați din nou de ploi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, ploi
 

Dramele oamenilor din satele gălățene par să nu se mai termine. După ce abia au reușit să mai salveze câte ceva din calea apelor, oamenii se tem că o ploaie mai puternică i-ar putea lăsa fără absolut nimic.

VOX: "E foarte grav, vă dați seama toate grădinile, toate casele sunt inundate. Ne așteptăm și la altă ploaie, încotro o luăm? (...) Doar Maica Domnului să ne apere! (...) Se agravează mai tare din ce în ce. Casele sunt terminate, oamenii speriati!"

Un bătrân paralizat și soția lui din satul Slobozia Conachi au fost complet uitați de autorități și lăsați cu casa în noroi.

AMBIANȚĂ (bătrân): "Au venit copiii și m-au luat cu mașina și m-au dus în deal acolo. (...) A venit aproape de un metru aici. (...) s-a dărâmat, a pătruns apa aici unde stau, s-a infiltrat, e distrugere!"

După ce apele s-au retras, nimeni nu a venit să se intereseze de soarta lor. Autoritățile s-au sesizat cu o săptămână mai târziu, după ce femeia a mers personal la primărie să ceară ajutor.

AMBIANȚĂ (soția bătrânului): "Toată casa e făcută varza. (...) M-am dus dimineața și am vorbit cu domnul vice să-mi dea și mie niște oameni ca să pot măcar să dau la animale că până aici e noroiul!"

În urma inundațiilor produse în ultimele zile, peste 6.000 de persoane au fost evacuate și circa 1.800 de case au fost afectate. Nouă persoane, printre care și o fetiță de opt ani, au murit după ce au fost luate de viituri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2