Date companie
 
 
 
 

Sinistrații din județul Galați stau în frig

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, galati, frig, module
 

Un necaz nu vine niciodată singur! O simt pe pielea lor sinistrații din județul Galați. Cei care au rămas fără locuințe, în urma viiturilor de luna trecută, dorm, acum, în frig, în modulele asigurate de Guvern.

VOX "- Stăm în modul! Ne mai plouă, ce să facem? Mâncare facem aici, aragazul și televizorul l-am mutat aici, în modul. - Ați scăpat de o inundație și dacă vine alta? - Dacă vine alta, ce să mai facem? Unde să ne mai ducem? La iarnă, la aragaz sau, poate, mai găsim ceva de băgat în priză, reșou, ceva."

Maricica Bostan are 60 de ani. A rămas după potop cu doar câteva haine și aragazul, singura ei sursă de căldură, în aceste zile friguroase.

AMBIANȚĂ "- Și cu mâncarea? - Am mai primit de la primărie, de pe la biserică. - Și la iarnă ce-o să faceți? Tot la ajutoare sperați? - Și de la ajutoare, și muncesc la ajutor social și, cu banii ăia, îmi iau de mâncare."

Băiatul femeii așteaptă iarna în casa unor vecini.

VOX "- Alea-s crăpăturile cele mai mari? - Și acolo, și acolo! - Mai puteți locui aici? - Acuma, nu! Dumneata ai putea să locuiești aici?"

Familia Coman doarme alături de cei trei copii, în paturile de campanie care au încăput în modul.

VOX "N-avem unde sta, cu trei copii, în modul. Modulul este prea mic, nu ne permitem de curent, de asta, și încercăm și noi să facem o mică casă și plouă în continuare."

Primăria din Slobozia Conachi, una dintre localitățile afectate de inundații, a stabilit că le va subvenționa sinistraților aproape trei sferturi din factura la curent. Autoritățile au mai promis că vor face tot posibilul să utileze toate modulele cu calorifere electrice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2