Date companie
 
 
 
 

Sinteza raportului prezentat premierului pe cazul polițistului pedofil, dată publicității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Ianuarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, pedofil, politist, oprea, Stan, gingina, despescu, sinteza
 

Sinteza raportului prezentat premierului Mihai Tudose de către șeful Poliței Române, Bogdan Despescu, privină cazul polițistului pedofil, Eugen Stan, a fost făcută publică! În document se regăsește informația referitoare la demisia șefului Poliției Capitalei și a adjunctului sau. De asemenea, este menționată și informația conform căreia ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanșării cercetării prealabile cu privire la săvârșirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul actualului adjunct al șefului Poliției Române, chestorul Mihai Marius Voicu, care a deținut și el funcția de șef al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit raportului, agentul Eugen Stan avea o activitate "nesemnificativă", dar era protejat de șeful său direct, Rene Emanuel Vornicu, șeful Serviciului Supraveghere Rutieră pentru Sectoarele 1, 2 și 6, ceea ce a provocat nemulțumiri printre ceilalți polițiști. În document se mai arată că, deși zilnic desfășura activități împreună cu agentul Stan, comisarul șef Vornicu nu a manifestat interes în documentarea eventualelor probleme, de orice natură, ale subalternului său."

Șefii ierarhici au fost sesizați pentru a lua măsuri disciplinare în cazul a 11 polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, a șapte de la secția 22 Poliție din Capitală și a doi din cadrul secției 18 Poliție București. În cazul a doi polițiști, ambii cu grad de colonel, Vasile Daniel Gildo - fost șef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 și Radu Viorel, fost șef al secției 18 Poliție, nu poate fi dispusă răspunderea disciplinară, aceștia fiind la pensie. Pentru toți 22 a fost sesizat și Parchetul ICCJ, pentru a aprecia în ce măsură faptele comise de ei în legătură cu cazul polițistului Eugen Stan, acuzat de agresiune sexuală, constituie infracțiuni. În massmedia a apărut și o informație privind o legătură între Eugen Stan și fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea. Potrivit site-ului știripesurse.ro, jurnalistul Silviu Sergiu a dezvăluit că Stan era polițistul de la Rutieră care organiza traseul lui Gabriel Oprea, la ordinul șefului său direct, Emanuel Vornicu. Potrivit aceleiași surse, este posibil ca polițistul care i-a organizat traseul lui Oprea în noaptea în care a murit polițistul Bogdan Gigină să fie chiar Eugen Stan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2