Date companie
 
 
 
 

Sistem inteligent de salvare, care sună singur la 112

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, 112, masini, soferi, ranit, sistem, inteligent
 

Ați avut un accident rutier, sunteți rãnit grav și nu puteți suna la 112? Teoretic, ar trebui sã așteptați sã intervinã cineva. Practic, un sistem special vã poate salva viața. Este vorba despre un dispozitiv ce poate fi montat pe mașină și care sunã automat la 112.

GHEORGHE ONCIOIU, inginer, Servicul de Telecomunicații Speciale "Va genera un apel care va fi preluat în centrul pentru preluarea apelurilor 112 București. Chiar dacã pasagerul nu mai poate vorbi, nu mai poate purta nicio discuție cu operatorul 112, agențiile de urgențã, ambulanțã, poliție, pompieri vor fi alertate și vor fi trimise la coordonatele GPS primite."

Șoferii salută apariția acestui dispozitiv, salvator de vieți.

VOX "Este foarte bun, mai ales la noi. E o meserie foarte riscantã."

VOX "- Da, e interesant! E ceva bun, sã anunțe direct la 112. - Vã veți monta și dumneavoastrã unul? - Da, vedem prețul care va fi."

Dispozitivul, care costă până în 100 de euro, poate fi montat pe orice mașinã, din ianuarie 2014. Cei care își vor achiziționa, însã, un autoturism nou la sfârșitul anului 2015, vor avea deja încorporat, în pachetul standard, acest sistem inteligent.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2